Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko finale na Wembleyju

City preokretom do naslova u Liga kupu: Pogledajte golčinu Yaya Tourea!

Nogometaši Manchester Cityja pobjednici su engleskog Liga kupa (Capital One Cup). U velikom finalu na Wembleyju savladali su Sunderland 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sunderland je sjajno otvorio utakmicu i poveo golom Fabija Borinija već u 10. minuti. Borini je okrunio jedan kontranapad nakon dodavanja Adama Johnsona i iskosa s desne strane poslao loptu u dalji donji kut. Sunderland je vodio sve do 55. minute, kada City dvama golovima u dvije minute uspijeva posve preokrenuti rezultat.

Najljepši trenutak utakmice svakako je gol Yaye Tourea za 1-1 koji je postigao odmjerenim udarcem uz pomoć grede s nekih 25 metara. Praktički već u sljedećem je napadu City i poveo, a strijelac je bio Samir Nasri s vrha kaznenog prostora, a njegov je udarac vanjskim felšom odsjeo u samoj maloj mrežici.

Konačnih je 3-1 u 90. minuti postavio Jesus Navas nakon dodavanja Tourea i slavlje navijača 'građana' moglo je početi.

Manchester Cityju ovo je treći naslov u engleskom Liga kupu u njihovoj povijesti. Prva dva osvojili su 1970. i 1976. godine. Sunderlandu je ovo bio drugi nastup u finalu ovog natjecanja nakon 1985. godine i drugi poraz. (TS)

Capital One Cup, finale:

Manchester City - Sunderland 3-1 (Toure 55, Nasri 56, Navas 90 / Borini 10)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider