Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bale dokrajčio Građane

City pometen u sedam minuta: Tottenham furiozno preokrenuo!

City je na White Hart Laneu poveo u ranoj fazi utakmice, ali se u završnici potpuno raspao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završilo je 3:1, nakon što su gosti su poveli već u 5.minuti pogotkom Samira Nasrija, koji je lijepo pospremio loptu u desni kut Llorisovog gola nakon dodavanje Milnera s desne strane.

Momčad menadžera Roberta Mancinija držala je prednost sve do 75. minute utakmice, kada je uslijedio furiozan period domaćeg sastava. Gareth Bale sjajno je s desne strane dodao loptu prema Dempseyju, kojem nije bilo teško poentirati iz blizine. Jermain Defoe, koji je u 71. minuti zamijenio Adebayora, osam minuta kasnije je silovitim udarcem desnom nogom doveo Spurse u vodstvo. Pobjedu domaćina u 82. minuti je zacementirao Bale, koji je zabio gol nakon odličnog okomitog dodavanja Huddlestonea, koji je također ušao u igru u nastavku, pa se može reći da je menadžer domaće momčadi Andre Villas-Boas pogodio s izmjenama.

Gareth Bale sudjelovao je u svojih zadnjih 9 utakmica u Premiershipu u 12 Tottenhamovih golova, zabio je devet i dodao tri asistencije.

Nakon tri uzastopne pobjede u prvenstvu, Manchester City je pretrpio poraz zbog kojeg bi već u ponedjeljak i matematički mogao ostati bez prilike za obranu naslova, ukoliko Manchester United kod kuće pobijedi Aston Villu, i tako pobjegne Cityju na nedostižnih 16 bodova prednosti.

Tottenham je pobjedom povećao šanse za plasman u Ligu prvaka, izravno ili kroz kvalifikacije.

 

Premiership, 34. kolo:

Tottenham – Manchester City 3:1

Liverpool – Chelsea (17-00)

Redoslijed: 1. Manchester United 81 (-1), 2. Manchester City 68 (-1), 3. Arsenal 63, 4. Chelsea 61 (-2), 5. Tottenham 61 (-1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider