Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrtoglava cifra

Cijena koju je Barca platila za Neymara raste iz dana u dan

Svakim danom koji prolazi Barcelonu transfer brazilskog nogometnog reprezentativca Neymara košta sve više i više, prenosi madridska Marca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je Neymara, tako je barem u početku tvrdila, platila 57,1 milijun eura, no u konačnici se ispostavilo da je cijeli transfer stajao katalonski klub preko 92 milijuna! Drugim riječima Barcelona je u cijelom procesu, kako je presudio Vrhovni sud u Španjolskoj, državu oštetila za 9,1 milijun eura.

Kazna za utaju poreza prema španjolskom zakonu iznosi od 5,5 do 54,6 milijuna eura, no čini se da će katalonski div ipak morati platiti spomenuti minumum. Razlog je naime brzinska uplata također spomenutih 9,1 milijun eura, koje je, tvrdi Marca, Barcelona uplatila na račun države već ovog ponedjeljka.

Ukoliko je to točno, tada bi Barcelona morala platiti još 5,5 milijuna eura kazne, što bi, kada se sve zbroji i oduzme, Neymarov transfer dovelo do cifre od 107,3 milijuna eura! Ukoliko pak Barcelona nije podmirila dug, tada će kazna iz dana u dan rasti i rasti. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider