Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bluesi ispred svih

Chelsea na vrhu Premiershipa: Mourinhov junak je opet isti!

Nogometaši Chelseaja ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu u Premierligi i time barem privremeno preuzeli vodstvo na ljestvici. U 21. su kolu slavili na gostovanju kod budućeg kluba Nikice Jelavića, Hull Cityja, s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oba su pogotka pala u drugom poluvremenu, a strijelci su za momčad Josea Mourinha bili Eden Hazard i Fernando Torres. Chelsea sada na vrhu ljestvice ima bod više od Arsenala i dva od Manchester Cityja i sigurno će prenoćiti u vodstvu budući da Građani svoju utakmicu 21. kola igraju u nedjelju, a Topnici u ponedjeljak.

Gosti iz Londona su poveli u 56. minuti kada je Ashley Cole petom proigrao Hazarda. Belgijanac je prošao uz liniju šesnaesterca do sredine, a potom opalio sa 17 metara i svladao domaćeg vratara Allana McGregora. U 87. je minuti Willian gurnuo loptu Torresu koji je pobjegao čuvarima, po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i postavio konačnih 2:0.

Hazardu je to već deveti ovosezonski pogodak u Premierligi, čime je izjednačio prošlosezonski doseg. Torres je, pak, zabio u dvije prvenstvene utakmice zaredom po prvi put nakon prosinca 2012. Dodajmo ovome i da je Petru Čechu ovo bila jubilarna 150. utakmica u Premierligi u kojoj nije primio gol. Bolji je od njega samo David James koji je odigrao 169 takvih utakmica.

Premierliga, 21. kolo:

Hull City - Chelsea 0:2 (Hazard 56, Torres 87)

Kasnije:

Cardiff - West Ham

Everton - Norwich

Fulham - Sunderland

Southampton - West Bromwich

Tottenham - Crystal Palace

Manchester United - Swansea

Redoslijed: 1. Chelsea 46, 2. Arsenal 45 (-1), 3. Manchester City 44 (-1), 4. Liverpool 39 (-1), 5. Everton 38 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider