Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostali u igri za naslov

Četiri komada Topnika: Arsenal preko Evertona ušao u polufinale FA Cupa

Nogometaši Arsenala prvi su polufinalisti engleskog FA Cupa. U četvrtfinalu su na svome Emiratesu pobijedili Everton s 4-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostali su tako 'topnici' u igri za naslov u natjecanju koji su posljednji put osvojili prije devet godina. Bio je to ujedno i zadnji trofej za momčad Arsenea Wengera.

Arsenal je poveo već u sedmoj minuti, a strijelac je bio njemački reprezentativac Mesut Özil koji je u posljednje vrijeme bio na meti žestokih kritika. Santi Cazorla je lijepo proigrao bivšeg veznjaka Real Madrida, poslavši loptu između dvojice gostujućih braniča, a Özil nije propustio priliku. Prvi mu je to pogodak još od 8. prosinca prošle godine kada je također zabio Evertonu.

Plavi iz Liverpoola do izjednačenja su došli u 32. minuti. Ross Barkley se sjurio po desnom krilu i nabacio na drugu stativu za Kevina Mirallasa koji je spretno vratio loptu u sredinu za sunarodnjaka Romelua Lukakua, a njemu nije bilo nimalo teško zabiti praktički u praznu mrežu.

Do novog je vodstva Arsenal došao u 68. minuti kada je Gareth Barry u šesnaestercu srušio Alexa Oxlade-Chamberlaina. Mikel Arteta je s bijele točke čak dvaput nadmudrio španjolskog sunarodnjaka Joela Roblesa. Prvi je pogodak, naime, poništen jer je Olivier Giroud utrčao i prije no što je Arteta pucao.

Za tu se nespretnost Giroud do kraja dvostruko iskupio. Najprije je zabio u 83. minuti na asistenciju Bacaryja Sagne, a dvije minute kasnije i na dodavanje Özila.

Dodajmo da se preostale tri utakmice četvrtfinala igraju u nedjelju, a parovi su Sheffiels United i Charlton, Hull i Sunderland, te Manchester City i Wigan.

FA Cup, četvrtfinale:

Arsenal - Everton 4-1 (Özil 7, Arteta 68 - 11m, Giroud 83, 85 / Lukaku 32)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider