Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sličan glas prati i Barcu

Bura u Madridu: Je li ovo znak da moć Reala prelazi sve okvire?

Real Madrid nezadovoljan je uredničkom politikom jednog od najpoznatijih i najčitanijih sportskih dnevnih listova u Španjolskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Španjolskoj i Madridu poput bombe je odjeknulo otvoreno priznanje urednika sportskog dnevnika Asa Alfreda Relana:

>> Bale pun emocija: Zbog ovog sam došao u Real!

>> Real zgazio Galatasaray, veliko iznenađenje u Kopenhagenu!

„Zaprimio sam kritičku notu. U Realu su nezadovoljni uredničkom politikom našeg lista, više ne žele da ih promoviramo“, priznao je Realno u prepisci s web čitateljima Asa, te je utvrdio kako je razočaran jer je Real uvijek dobro tretiran i nije očekivao takvu reakciju.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez bio je nezadovoljan pisanjem madridskih glasila tijekom turbulentne prošle sezone dok je na klupi „kraljeva“ sjedio svadljivi Jose Mourinho. Perez je smatrao da se vodi medijska kampanja protiv Reala, „privatni rat“ madridskih medija s portugalskim stručnjakom koji je došao u zavadu sa španjolskim medijima otpočetka svojeg mandata na klupi Reala. Mourinha je najviše razbjesnilo što su mediji u njegovom skubu s Ikerom Casillasom otvoreno stali na stranu kapetana Reala. Perez je zbog napisa u medijima čak sazivao i izvanredne press-konferencije.

Prema mišljenju čelnika Real Madrida, mediji su ugrozili korporativni imidž madridskog velikana te su objavljivali vijesti bez viđenja druge strane, a često i neistine. Prije svega tu se misli na medije iz konglomerata PRISA grupe, pod čijem je okriljem i sportski dnevni list As, potom dnevnik El Pais, razni magazini te mnoge radijske i televizijske postaje. No, sjećamo se da „lišo“ nije prošla ni Asu konkurentska Marca, koja je pod patronatom Unidada Editoriala.

Usprkos navodnom dogovoru između čelnika Reala i PRISA grupe o promociji „kraljevskog kluba“ u njihovim medijima, urednici Asa demokratski su dopustili otvorenu debatu na svojim stranicama o politici Reala, pa su tako priliku govoriti dobili ljudi koji nisu na istoj valnoj dužni s predsjednikom Reala, kojem se to očito baš nije svidjelo.

Iako neki kritičari smatraju kako su Marca i As dnevni bilteni „kraljevskog kluba“ te da se zapravo uređuju iz kancelarija Santiago Bernabeua, u Realu, dakle, ipak nisu, barem ponekad, zadovoljni njihovim pisanjem. I sve to ne bi bilo ništa čudno ni novo da je sve ostalo na tome. Na kraju ipak postoji jedna kvaka. Naime, prije nekoliko dana proširile su se glasine kako Relano broji zadnje dane na uredničkom stolcu Asa.

Simptomatičan je trenutak u kojem je odlučio progovoriti. Pitanje glasi: ako se dogodi smjena, hoće li kritičari dobiti valjanu potvrdu odakle se zapravo uređuju najvažniji madridski sportski dnevni listovi ili da barem postoji sprega koja nadilazi uobičajen okvir suradnje? Jasno je da Realov utjecaj prelazi sportske okvire, ali pitanje je dokle zaista doseže? U Kataloniji nemaju zašto likovati, jer slična priča prati Barcelonu i dnevne listove u tom gradu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider