Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvaput u 19 minuta

Briljantni Rakitić dvostruki strijelac u gradskom derbiju, veliki povratak Betisa!

U 31. kolu Primere, Sevilla je na krilima našeg Ivana Rakitića bila nadomak pobjede u gradskom derbiju, ali Betis se vratio nakon što je imao čak tri gola zaostatka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić briljantnom je igrom, okrunjenom s dva pogotka, predvodio Sevillu do remija (3-3) u gradskom derbiju protiv Betisa.

Rakitić, međutim, itekako može žaliti jer je njegova momčad vodila s 3-0 na Betisovom stadionu Benito Villamarin, a na koncu je uzela samo bod.

Naš je nogometaš na sjajan način otvorio utakmicu. Već u sedmoj minuti ga je dubinskom loptom poslužio Jose Antonio Reyes, Rakitić je utrčao u kazneni prostor, a onda gotovo iz mrtvog kuta, iskosa s lijeve strane ugurao loptu u mrežu. Samo 12 minuta kasnije naš je veznjak predvodio kontru, gurnuo je loptu prema Alvaru Negredu koji je bio u zaleđu, ali prije no što je lopta došla do Sevillina napadača, odbio ju je Francisco Torres i to točno natrag Rakitiću koji ju je iskosa s desne strane zabio iza leđa vratara Adriana.


Real Betis - Sevilla 3-3, Rakitic Goal (0-2... by dm_514b3a807e785

Prvi put otkad je došao u španjolsku ligu Rakitić je bio dvostruki strijelac u jednoj utakmici. Ukupno ove sezone u prvenstvu na kontu ima sedam golova i osam asistencija.

U 33. minuti je hrvatski reprezentativac gurnuo loptu Reyesu, a ovaj je sjajno proigrao Negreda za 3-0. No, sve je nakon toga krenulo nizbrdo za Sevillu.

U 43. minuti je Gary Medel napucao loptu u Dorlana Pabona koji je iskoristio poklon i smanjio na 3-1. Početkom nastavka, u 54. minuti, dosuđen je penal za domaće nakon što je Federico Fazio u situaciji bez lopte odgurnuo Jorgea Molinu u šesnaestercu. Ruben Castro je svladao Beta, a samo dvije minute kasnije Sevilla je doživjela novi težak udarac. Medel je udario Josea Cañasa i dobio crveni karton, a Betis je krenuo u jurnjavu koja mu se isplatila u 89. minuti kada je Emmanuel Nosa glavom izjednačio na 3-3. (TS)


Real Betis 3-3 Sevilla FC Highlights by goalsandsoccer

Primera, 31. kolo:

Betis - Sevilla 3-3 (Pabon 43, Castro 54 - 11m, Nosa 89 / Rakitić 7, 19, Negredo 33)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider