Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrali i Olić i Perišić

Borussia uz dosta sreće prošla drugoligaša, Wolfsburg rutinski

Dortmundska Borussija bila je na veliki iskušenjima već u 2. kolu DFB Pokala, pa je tako druga najbolja momčad Europe prošle sezone, morala igrati produžetke kako bi prošla dalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobijedila je Kloppova momčad, nakon gostujućih 120 minuta, drugoligaša 1860 München s 2:0. Ključni se moment ogleda dogodio u 104. minuti kada je domaći igrač Dominik Stahl skrivio jedanaesterac, ali je usput i pocrvenio i ostavio svoju momčad s igračem manje na terenu.

Ovoljetno pojačanje Borussije, Pierre-Emerick Aubameyang, je bio precizan pri udarcu s bijele točke, a još je jedno pojačanje, Armenac Henrih Mhitarjan, poentirao u 107. minuti za potvrdu pobjede posve neuvjerljive Borussije. U 112. minuti je za domaćina u igru ušao hrvatski nogometaš Marin Tomasov.

Istim je rezultatom Wolfsburg doma pobijedio Aalen, s tim da je ipak igrao 90, a ne 120 minuta. Dvojica hrvatskih nogometaša, Ivica Olić i Ivan Perišić, su odigrali svih devedeset minuta u pobjedničkoj momčadi, ali nisu dali, niti direktno sudjelovali kod pogodaka koje su potpisali Brazilac Diego i Timm Klose.

Dalje idu i Augsburg i Sandhausen.

DFB Pokal, 2. kolo:

Preußen Münster - Augsburg 0:3 (Werner 45, 58, Mölders 59)

Wiedenbrück - Sandhausen 1:3 (Sumelka 40 / Jovanović 62, 68, Ulm 66)

1860 München - Borussia (D) 0:0, 0:2 produžetak (Aubameyang 105-11m, Mhitarjan 107)

Wolfsburg - Aalen 2:0 (Diego 45, Klose 78)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider