Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevidljivi Ukrajinci

Velika partija Nijemaca: Borussia potopila Šahtar za četvrtfinale!

Uvjerljivim nastupom i igrom, a u konačnici i rezultatom (3-0), nogometaši dortmundske Borussije su se preko ukrajinskog prvaka Šahtara probili do četvrtfinala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz Donjecka je njemački prvak doma donio pozitivnih 2-2, a već na poluvremenu današnje utakmice je Kloppova momčad imala sigurnih 2-0. No, nije samo tih 2-0 bila garancija uspjeha Borussije, već i igra koju je njemačka momčad posve kontrolirala.

>> MODRIĆEV GOL ŽIVOTA i crveni Naniju okrenuli sve: Real prošao dalje!

Od početka utakmice Borussia se autoritativno postavila na travnjaku, te je malo po malo plela mrežu oko vratiju Pjatova. Nakon nekoliko prilika na stadionu je eksplodiralo u 31. minuti kada je nakon kornera Götzea najbolje glavom reagirao Felipe Santana i pogodio gostujuću mrežu za 1-0.

Samo šest minuta kasnije već je bilo 2-0 kada je nakon asistencije Lewandowskoga Pjatova matirao Mario Götze.

Šahtar nikako nije pronalazio načina da zagospodari na sredini travnjaka, te je sastav iz Donjecka teško dolazio do posjeda i sustavnog stvaranja pritiska na domaći šesnaesterac. Čak i tada, kada je bilo 2-0, Borussija je ostavljala daleko bolji dojam i bila je bliže postizanju novog pogotka. On se i dogodio u 59. minuti kada je iz neposredne blizine Blaszczykowski postigao gol za 3-0. Time je odagnana i najmanja sumnja u mogući preokret.

Bila je ovo ujedno rekordna pobjeda Borussije u povijesti u Ligi prvaka kada je nokaut natjecanje u pitanju.

Hrvatski nogometaš Darijo Srna je odigrao svih 90 minuta za goste, ali je imao vrlo malo prodora prema naprijed po svojoj strani, dok je Eduardo kroz svih 90 minuta ostao sjediti na gostujućoj klupi. (TS)

Liga prvaka, osmina finala (uzvrat):

Borussia Dortmund - Šahtar 3-0, prva utakmica 2-2 (Santana 31, Götze 37, Blaszczykowski 59)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider