Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HSV izgubio u Bremenu

Borussia Dortmund uvjerljiva, novi kiks Bayera

Poslije odlične igre i uvjerljive 4-2 pobjede kod Zenita, u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka, nogometaši dortmundske Borussije su pravi posao odradili i u Bundesligi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 23. kola Borussia je na svom stadionu pobijedila Nürnberg 3-0. Gostujuća se momčad dobro držala tijekom prvog poluvremena kada je sačuvala svoju mrežu čistom, no serija pogodaka je krenula u nastavku.

Otvorio ju je Mats Hummels u 51. minuti, a do kraja su se u strijelce još upisali Poljak Lewandowski i Armenac Mhitarjan.

Treba reći kako se Borussia ove subote vratila na drugo mjesto ljestvice. Osim slavlja Kloppove momčadi, za to je zaslužan poraz Bayera, točnije, Jean-Eric Maxim Choupo-Moting. On je bio jedini strijelac utakmice u Leverkusenu u kojoj je Mainz ukrao favoriziranoj momčadi sva tri boda pobjedom 1-0.

Recimo da je Dario Krešić odsjedio na klupi Mainza cijelu utakmicu.


All Goals - Borussia Dortmund 3-0 Nurnberg - 01... by Matuidi3

I dalje se Hamburg koprca u velikim problemima, a novi je poraz upisan u Bremenu. I tamo je jedan pogodak odlučio, a Werderu je pobjedu donio Zlatko Junuzović pogotkom u 19. minuti. Hrvatski nogometaš Milan Badelj je odigrao svih 90 minuta za goste.

U preostale dvije utakmice su se dijelili bodovi, a po 1-1 su odigrali Augsburg i Hannover, odnosno, Eintracht Braunschweig i Borussia (M). Raritetno je da su u ovoj potonjoj utakmici autogolove postizali vratari obiju momčadi.

U nastavku dana derbi utakmicu ovog kola će na Allianz Areni odigrati vodeći Bayern i Schalke. (TS) 

Bundesliga, 23. kolo:

Augsburg - Hannover 1-1 (Klavan 56 / Diouf 21)

Bayer - Mainz 0-1 (Choupo-Moting 37)

Borussia (D) - Nürnberg 3-0 (Hummels 51, Lewandowski 64, Mhitarjan 83)

Braunschweig - Borussia (M) 1-1 (Ter Stegen 52-ag / Davari 24-ag)

Werder - Hamburg 1-0 (Junuzović 19)

Bayern - Schalke (kasnije)

Redoslijed: 1. Bayern 62 (-1), 2. Borussia (D) 45, 3. Bayer 43, 4. Schalke 41 (-1), 5. Wolfsburg 39 (-1), 6. Mainz 37, 7. Borussia (M) 36, 8. Augsburg 35, 9. Hertha 35…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider