Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbijena žalba

Bivši veznjak Dinama ipak neće vidjeti Europu

Međunarodni sportski sud (CAS) odbio je žalbu španjolskog prvoligaša Malage na odluku Europske nogometne federacije (UEFA) o zabrani nastupa Malagi u kontinentalnim natjecanjima iduće sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je odlučila sankcionirati momčadi koje funkcioniraju iznad svojih financijskih mogućnosti, te je u prosincu prvotno kaznila Malagu, klub u kojem nastupa bivši veznjak Dinama Pedro Morales, s dvije godine suspenzije u svojim natjecanjima zbog nepodmirenih dugovanja prema suparničkim klubovima i španjolskim poreznim vlastima.

Nakon što je andaluzijski klub uredio podmirivanje svojih obveza, UEFA je smanjila kaznu Malagi s dvije na jednu godinu suspenzije. Malaga se na odluku žalila CAS-u, tražeći njezino poništenje ili manje rigoroznu kaznu. U međuvremenu je u španjolskom prvenstvu osvojila šesto mjesto, čime je izborila plasman u Europa ligu.

No, CAS je u utorak odbio žalbu, pa će Malaga sljedeće sezone propustiti europska natjecanja, a morat će platiti i izvornu novčanu kaznu od 300.000 eura.

Malaga je nakon CAS-ove presude istaknula kako je zadovoljila UEFA-in pravilnik o poštivanju propisa financijskog fair-playa, te kako je zaslužila svoje mjesto u Europa ligi.

''Španjolski nogometni savez, unutar parametara koje je postavila UEFA, potvrdio je 14. svibnja 2013. godine da je Malagin zahtjev za UEFA-inu licencu odobren'', klub je priopćio na svojoj web stranici. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider