Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bitka za Liverpool: Hicks i Gillet sabotirali već dogovorenu prodaju

Prema riječima Martina Broughtona, predsjednika Izvršnog odbora Liverpoola, taj će slavni nogometni klub uskoro dobiti novog vlasnika. Riječ je o tvrtki New England Sports Ventures (NESV)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o tvrtki koja u svom vlasništvu ima slavnu bejzbolašku momčad MLB lige Boston Red Soxe, kao i 80% dionica NASCAR momčadi Roush Fenway Raicinga, te regionalne kabelske televizije New England Sports Network.

Liverpool je službeno na svojoj internet-stranici objavio da je dobio dvije ponude za kupnju kluba, jednu američku (od NESV-a) i drugu zasad neimenovanu iz Azije, a da su obje podjednako “teške”, oko 300 milijuna funti. Odmah nakon toga sazvan je sastanak Izvršnog odbora na kojem je donijeta odluka, a o ishodu je obavijestio Broughton:

'Oduševljen sam što mogu reći da smo uspješno zaključili proces prodaje koji je bio iscrpan i dugotrajan. Uprava kluba pristala je prihvatiti ponudu NESV-a jer smatra da je ona najbolja moguća. Filozofija te tvrtke svodi se na pobjeđivanje i to je ono što su u potpunosti demonstrirali na primjeru Red Soxa. Uklanjanjem duga kluba novi će nam vlasnici omogućiti investicije u klub. Razočaran sam jedino što su vlasnici pokušali onemogućiti prodaju, pa sada moramo prolaziti pravnu proceduru da bi realizirali prodaju.'

Još uvijek aktualni suvlasnici slavnog kluba s Anfielda, čiji se dug procjenjuje na 351.4 milijuna funti, su Amerikanci Tom Hicks i George Gillett. Oni su pokušali sabotirati realizaciju dogovora smjenjivanjem vodećih ljudi Izvršnog odbora, Christiana Purslowa i Iana Ayrea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider