Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet na Borussiju

Petardom do finala Kupa: Pogledajte razigrani Bayern i 25. gol Mandže!

Nogometaši Bayerna igrat će u finalu Njemačkog kupa protiv Borussije Dortmund. Bavarci su u polufinalu na svojoj Allianz Areni svladali drugoligaša Kaiserslautern s 5-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, dan ranije je Borussia pred svojim navijačima nadigrala Wolfsburg s 2-0. Finalna utakmica na rasporedu je 17. svibnja u Berlinu gdje će Bayern braniti naslov i loviti ukupno 17. trofej u Kupu, dok će Dortmunđani pokušati četvrti put osvojiti ovo natjecanje.

Bayern nije imao nikakvih problema protiv Kaiserslauterna, a ključna je figura bio Arjen Robben koji je imao svoje prste u prva tri pogotka Guardioline momčadi. Najprije je u 24. minuti iz kornera asistirao Bastianu Schweinsteigeru koji je pogodio glavom, osam minuta kasnije je poslužio Tonija Kroosa koji je bio precizan s 20-ak metara, da bi u 50. minuti izborio penal iz kojeg je za 3-0 zabio Thomas Müller.

Gosti su smanjili u 60. minuti preko Simona Zollera, ali ni nakon toga se nisu imali čemu nadati. Bayern je nastavio dominirati, a na 4-1 je povećao naš Mario Mandžukić u 78. minuti lijepim udarcem iskosa s desne strane nakon proigravanja Marija Götzea. Za hrvatskog je napadača to četvrti ovosezonski gol u DFB-Pokalu i ukupno 25. u svim natjecanjima za klub. Priču je u sudačkoj nadoknadi zaključio Götze za konačnih 5-1.

Mandžukić je ostao u igri do kraja utakmice, a na drugoj je strani Srđan Lakić ušao u 80. minuti umjesto strijelca Zollera. (TS)


Bayern Munchen 4-1 Kaiserslautern - Goal... by raghey

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider