Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izjednačili rekord Bundeslige

Bayern i dalje nezaustavljiv, pobijedio sedmi put zaredom

Nogometaši Bayerna izjednačili su rekord Bundeslige koji je lani postavila Borussia Dortmund. U proljetni nastavak prvenstva krenuli su sa sedam pobjeda zaredom - u nedjelju su u 24. kolu svladali Hoffenheim s 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavljena je na taj način nevjerojatna dominacija Bavaraca u elitnom razredu njemačkog nogometa. U spomenutih su sedam proljetnih kola primili tek jedan pogodak, a ukupno ove sezone samo osam.

Na gostovanju kod pretposljednje momčadi lige Jupp Heynckes je odlučio dati odmor nekolicini igrača, pa je tako početak utakmice na klupi dočekao naš Mario Mandžukić, ali i Daniel van Buyten, Toni Kroos i vratar Manuel Neuer. Mandžukić je ušao u igru u 75. minuti, ali nije u tom kratkom vremenu koje mu je bilo na raspolagnju uspio povećati vlastiti konto golova, tako da je ostao na trećem mjestu ljestvice strijelaca (15 pogodaka), iza Roberta Lewandowskog i Stefana Kießlinga (obojica po 16).


szólj hozzá: Hoffenheim 0-1 Bayern MARIO GOMEZ

Jedini je strijelac u Sinsheimu bio Mario Gomez. U 38. minuti je Jerome Boateng poslao loptu prema Francku Riberyju koji ju je glavom produžio za Gomeza, a ovaj ju je lijevom nogom uspio ugurati u mrežu. Gomezu je to bio 133. gol u Bundesligi čime se na 18. mjestu vječne ljestvice izjedbnačio s Giovannijem Elberom. Ribery je, pak, ovime 100. put u Bundesligi bio "upleten" u pogodak, bilo kao strijelac (48), bilo kao asistent (52).

Spomenimo još da je u nastavku utakmice Bastian Schweinsteiger dvaput iz slobodnih udaraca pogađao okvir vrata.

Bayern na vrhu ljestvice ima ogromnih 17 bodova prednosti ispred Borussije Dortmund, dok Hoffenheimu mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak bježi pet bodova. (TS)

Bundesliga, 24. kolo:

Hoffenheim - Bayern 0-1 (Gomez 38)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider