Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za prvaka

Barcu u Madridu čeka pakao: U derbi sezone bez Messija i Neymara!?

Atletico Madrid i Barcelona večeras će na Vicente Calderonu u međusobnom okršaju odlučiti o prvaku prvog dijela sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Primera je točno na polovici sezone, ovog vikenda na rasporedu je 19. kolo, a Barcelona i Atletico bodovno su poravnati na dvama vodećim pozicijama, dok je Real tek treći s pet bodova zaostatka. Atletico u stopu prati Barcelonu i ne namjerava posustati. Mnogi će se stoga složiti kako je možda riječ o utakmici sezone. Iako je još puno bodova u igri, ishod derbija možda će biti ključan u utrci za prvaka. Ostvari li Atletico pobjedu, dobit će i posljednju potvrdu da je spreman za velike stvari.

„Rojiblancosima“ će samopouzdanje porasti do neba i neće biti pretjerano ako kažemo da bi se prometnuli u glavnog favorita. Momčad koja pobijedi Real na Santiago Bernabeuu i Barcelonu na svojem travnjaku ima se pravo nadati tituli prvaka, za Atletico prvoj od 1996. S druge strane, ako Barca upiše tri boda, popustit će zanos i entuzijazam koji trenutačno prati momčad s Vicentea Calderona, a Katalonci će potvrditi svoju dominaciju u Španjolskoj. U tom slučaju teško je očekivati da bi Barca ispustila priliku uknjižiti još jednu „kantu“.

Još uvijek nije jasno hoće li Lionel Messi biti u udarnom sastavu Gerarda Martina.
„Nisam siguran koliko će Messi igrati u subotu. Ne znam je li baš spreman za svih 90 minuta. Možda bude igrao od početka, a možda ga sačuvam za ulazak tijekom drugog dijela“, rekao je Martino i dodao:
„On je spreman. Izgledao je odlično na travnjaku prije nekoliko dana protiv Getafea. Vidjet ćemo.“

Messi se tek oporavio od ozljede koja ga je odvojila od travnjaka gotovo dva puna mjeseca. Protiv Getafea u osmini Kupu kralja odigrao je tridesetak minuta i zabio dva pogotka.
Zna se koliko Messi znači Barceloni u psihološkom smislu.
„On nam donosi veliki autoritet pred suparnicima“, izjavio je Xavi Hernandez u najavi utakmice koja bi mogla odrediti sezonu.
Dobra vijest za Katalonce je što se od problema s gastroenteritisom oporavila druga njihova velika zvijezda, Brazilac Neymar. Dok nema sumnje kako će napad Atletico predvoditi njegove dvije najveće zvijezde Diego Costa i David Villa, katalonski mediji predviđaju kako Martino ipak neće krenuti s Messijem i Neymarom od prve minute. Trolist Barcinih napadača trebali bi sačinjavati Alexis, Fabregas i Pedro.

Diego Simeone sumnjičavo vrti glavom:
„Ne mogu zamisliti derbi bez Messija“, kaže trener Atletica.
Messijev sunarodnjak očito misli kako Martino i katalonski mediji „pile naopako“. Madridski mediji ističu kako Simeone očekuje Messija od prve minute i priprema mu pravi pakao. Praćeni fanatičnim navijanjem svojih vjernih navijača „atleti“ će podignuti razinu agresivnosti do maksimuma. Dok dobar dio tribina Bernabeua i Camp Noua već godinama popunjavaju turističke skupine, pa shodno tome na istim caruje kazališna atmosfera, na Vicente Calderonu još uvijek se može osjetiti prava navijačka strast. Euforija drma onaj dio Madrida koji druka za „atlete“.

Simbioza s navijačima nosi momčad Atletica, nema sumnje kako će Barcelonu dočekati pravi „zemljotres“.
„Trebat ćemo podršku navijača, od prvog do posljednjeg. Sve smo postigli poniznošću i velikim radom. I u veliki derbi ulazimo s istom filozofijom“, ističe Simeone koji se prisjetio rečenice legendarnog Jesusa Gila kada je svojedobno kao igrač potpisivao ugovor s Atleticom.
„Zapamti, ovo je Atletico, ovdje se daje ne 100 nego 110 posto. To ću isto tražiti od mojih igrača prije no što istrče na travnjak“, najavio je Argentinac. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider