Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva povijest

Barcin trener na 'mjestu zločina': Pogledajte koban trenutak na San Siru!

Jordi Roura za Barcelonu je igrao krajem 80-ih godina kada je stigla ozljeda zbog koje je mlad morao prekinuti karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras se u Ligi prvaka u novom spektaklu sastaju Milan i Barcelona. Ova dva kluba veže puno zanimljivosti, a s pojavom Jordija Roure pojavila se još jedna od njih.

Pomoćnik Tita Vilanove trenutno je prvi trener Barcelone. Vilanova se liječi od raka, pa je Jordi Roura prošle godine neočekivano dobio priliku voditi jednu od najvećih generacija nogometaša u povijesti.

Roura je igrao za Barcelonu pod vodstvo čovjeka koji je donio stil koji je Katalonce odveo na vrh svijeta. Johan Cruyff je bio trener te 1989. godine kada se Roura ozlijedio. Nakon nekoliko godina se sa svega 26 godina morao oprostiti od nogometa. Otišao mu je menisk u koljenu, a zanimljivo je to što je bio u duelu s još jednim bivšim trenerom Barcelone - Frankom Rijkaardom.

Igrala se utakmica Superkupa (tada još dvije utakmice, opa.a) na San Siru na kojeg se Roura vratio kao trener 24 godine kasnije.

Inače, Milan i Barcelona dosad su igrali 18 puta. Bolji su Katalonci koji imaju šest pobjeda. Rossoneri ih imaju pet a sedam puta završilo je remijem. Prošle sezone sastali su se četiri puta u Ligi prvaka – dvaput u skupini pa onda i u četvrtfinalu. Barca je slavila dvaput (3:1, 3:2), a dvaput je završilo remijem (2:2, 0:0). Barca je u Milanu zadnji put poražena još prije devet godina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider