Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayernova 'tiki-taka'

Barceloni se ovo nije dogodilo pet godina: Guardiola prekinuo niz!

"Tiki-taka" i formalno od srijede ne živi na Nou Campu. Iselila je na Allianz Arenu u prijateljskom dvoboju Bayernovih protiv Barceloninih nogometaša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je sedmog svibnja 2008. godine na Santiago Bernabeuu Real u domaćoj pobjedi (4-1) nadmašio momčad Franka Rijkaarda u posjedu lopte (50.3-49.7%), Barcelona je nanizala 309 utakmica s dominacijom u toj statističkoj kategoriji.

Za neprekinuti je niz osobito zaslužan Josep Guardiola koji je naslijedio Nizozemca: kroz četiri je sezone avangardni trener vezao 247 utakmica s prevladavajućim posjedom lopte na Barçinoj klupi. Niz koji je nastavio njegov prijatelj i nasljednik Tito Vilanova lanjske sezone prekinuo je upravo Guardiola, koji je pak produljio osobnu seriju.

Bayern je u reprizi polufinalnog dvoboja lanjske Lige prvaka slavio 2-0 i pritom loptu u posjedu držao 54% vremena.

U proljetnim dvama dvobojima, koje je Bayern apsolvirao s ukupnom prednošću 7-0, kasniji su europski prvaci imali loptu u posjedu tek 41% vremena.

Utakmica u Münchenu dokazala je da bi se pred novim Barçinim trenerom Gerardom Martinom, osim problema s nužnim pomlađivanjem momčadi, mogao pronaći i problem redefiniranja nogometne filozofije prve momčadi kluba s Nou Campa. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider