Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugledni engleski dnevnik

'Barcelona pronašla savršenu zamjenu za Messija'

Mladi Alen Halilović, koji će tek u lipnju napuniti 18 godina nakon potpisa za Barcelonu postao je zanimljiv svjetskim medijima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U britanskom Guardianu objavljen je članak u kojemu spominju njegovu jeftinu prodaju u Barcelonu, analiziraju njegovu igračku tehniku i uspoređuju ga s Modrićem i Messijem.

U članku ističu kako je Alen prerano 'bačen' u profesionalni nogomet. Za prvu momčad Dinama nastupio je sa 16 godina, nakon Celestina Babayaroa igrača Anderlechta, drugi je najmlađi igrač koji je igrao u Ligi prvaka. Sa 16 godina je, dok još nije bio u standardni prvotimac Dinama ostvario i svoj debi za reprezentaciju pod vodstvom Igora Štimca u utakmici protiv Portugala.

Halilovića se povezivalo s mnogim europskim klubovima, napokon je potpisao za Barcelonu, a gnjev nogometne javnosti izazvala je cifra po kojoj je Dinamo prodao svog najvećeg nogometnog talenta. Zdravko Mamić, koji se hvali svojim nevjerojatnim kupoprodajnim umijećima 'novog Messija' ustupio je Barceloni za samo 2.2 milijuna eura. Prodao bi Dinamo Alena vjerojatno i ranije, prošlo ljeto nudio je Tottenham mnogo, ali njegov otac usprotivio se tome jer je smatrao kako je njegov sin premlad.

"Zdravko Mamić dva mjeseca nije razgovarao s ocem Alana Halilovića jer je smatrao da je zbog njegove odluke klub izgubio 15 milijuna eura", piše Guardian.

Na kraju članka Alana se uspoređuje s najboljim igračima današnjice. Navodi se kako je Halilović prirodniji igrač od Inieste i Davida Silve i za razliku od njih posjeduje sposobnost da u sekundi stvori savršen pregled terena.

"On nije sljedeći Luka Modrić. Tjelesnom strukturom i plavom bojom kose podsjeća na njega, ali Alen igra mnogo direktnije i ofenzivnije", ističu u članku i navode kako se njegov odličan prvi dodir s loptom, odličan lijevi šut i napadačka igra ne mogu usporediti s Modrićevom igrom.

A sličnost s Messijem? Što se tiče toga, najbolje je citirat samog autora članka:

"Halilović, ali niti itko drugi vjerojatno nikada neće dostići Messijevu razinu. No ipak, Barcelona je našla savršenu zamjenu za odličnog Argentinca". (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider