Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Da nije bilo Ibre...

Barcelona priznala: U minusu smo zbog tri loša transfera

Poreznim je vlastima Sportsko društvo Barcelona za proteklo jednogodišnje porezno razdoblje, od prvog srpnja 2010. do 30. lipnja 2011. godine, prijavilo neočekivano maleni gubitak od 9.3 milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očekivao se, barem prema medijskim analizama, gubitak od 21.4 milijuna eura. Što je još značajnije, riječ je o drastičnom smanjenju u odnosu na prethodno obračunsko razdoblje, koje je Barcelona završila "u crvenom" za 83 milijuna eura.

>> Audi Cup: Bayern i Barcelona u finalu - je li opet riječ o Barcinoj 'prijevari'?

''Pobjeda u Ligi prvaka, novopotpisani sponzorski ugovor s Qatar Foundationom, rasprodani Stadion Camp Nou i golemi posjet klupskom muzeju pomogao je stanjiti gubitak'', rekao je dopredsjednik kluba zadužen za ekonomske poslove, Javier Faus, dodavši:

''Naša je obveza da sljedeću poreznu godinu, paralelnu sa sezonom 2011/12, završimo s profitom. U tome ćemo zasigurno uspjeti i prvi put u tri godine poslovat ćemo s pozitivnom bilancom.''

U priopćenju javnosti klub je također objasnio da je klub pozitivnijeg poslovanja koštala prodaja Zlatana Ibrahimovića, Dmitra Čigrinskija i Martina Caceresa za značajno manje svote no što su za njih koju sezonu ranije uplaćene. Da tih transfera nije bilo, klub bi status gubitaša zamijenio profitaškim, jer bi prijavio 33.5 milijuna eura plusa.

U sezoni 2010/11 klub je obrnuo 473.4 milijuna eura. Riječ je o 14-postotnom povećanju u odnosu na prethodno razdoblje. Troškovi su pak porasli za 10.4%, a iznosili su 472.6 milijuna eura. Negativna razlika nastala je zbog isplata bonusa za osvajanje Lige prvaka.

Ukupni je dug Barcelona s 430.6 milijuna eura uspjela smanjiti na 363.7 milijuna. Spomenute se brojke odnosne na kompletno Sportsko društvo Barcelona. Poznato je, međutim, da na nogometnu momčad otpada golemi dio proračuna, dok drugim sportskim klubovima ostaju mrvice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider