Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na noge Atleticu

Barca lakše diše pred ključnu utakmicu sezone: S njima je sve lakše

Lionel Messi i Victor Valdes vraćaju se u prvu momčad Barcelone pred veliki obračun s Atleticom Madridom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi danas se vratio u Barcelonu nakon što se više od mjesec dana oporavljao od ozljede zadnje lože u rodnoj Argentini. Messi se ozlijedio 10. studenog u utakmici s Betisom u Sevilli, a u Argentinu je otišao 29. studenog. Liječnički nalazi kažu da je Messi u potpunosti sanirao ozljedu i da se može vratiti na travnjak. U sportskom centru Barcelone slijedi posljednja faza Messijeva oporavka s fokusom na jačanje ozlijeđenog mišića i fizioterapiju.

'Tata' Martino postupno će uključivati Messija u rad sa ostatkom momčadi. Prva provjera trebala bi uslijediti 8. siječanja protiv Getafea u Kupu kralja, a ako sve prođe kako treba, Messi će se najvjerojatnije naći u momčadi koja će izaći na noge Atletico Madridu na Vicente Calderonu tri dana kasnije u derbiju 19. kola Primere.

Messi se, dakle, vraća Barceloni u pravi čas, pred možda i krucijalnu utakmicu sezone. Ishod te utakmice možda će imati iznimno bitnu ulogu u borbi za titulu prvaka. Nisu u pitanju samo tri boda. Uspije li Atletico pobijediti Barcelonu, srušit će i posljednju psihološku prepreku na putu prema osvajanju prvog naslova nakon 1996. Stoga je branitelju naslova prvaka iznimno važno da tu utakmicu ne izgubi i Atletico ostavi „ispod letvice“.

Ne treba posebno isticati koliko Messi znači Barceloni. Dovoljno govori i statistički podatak da je Barcelona u ovom dijelu sezone postigla osam pogodaka manje u prvenstvu nego prošle sezone – 49:57. Iznimno značajno je za „blaugranu“ i to da je na putu povratka na travnjak njezin prvi vratar Victor Valdes. Barcelona je i bez dvojice krucijalnih igrača uspjela sačuvati čelnu poziciju, a na Camp Nou se nadaju da bi s njima dvojicom trebala napraviti ključan iskorak prema obrani naslova prvaka u drugom dijelu sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider