Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavili žestok odgovor

Barcelona kreće u rat: 'Žele nas uništiti jer dominiramo! Sad je dosta!'

Dopredsjednik Barcelone Javier Faus za Radio 4 komentirao je posljednja događanja oko kluba i izjavio je kako sumnja da neki pokušavaju uništiti Barcelonin imidž...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove sezone Barcelona se suočila s dosta loših vijesti, a sve je kulminiralo FIFA-inom odlukom o zabrani transfera u narednih 14 mjeseci. Dopredsjednik Barcelone Javier Faus tvrdi kako se sve to ne događa slučajno.

"Ništa od toga nije došlo slučajno. Pet godina Barcelona je na meti ozbiljnih napada od dopinga, napada na naše trenere Guardiolu i Villanovu, kroz komentare pojedinih ljudi, zatim su uslijedili slučajevi oko Messija, Neymara, ništa to nije slučajno. Jednostavno se pokušava uništiti imidž Barcelone, ali neće u tome uspjeti. Odlučili smo kao institucija reći dosta, iz tjedna u tjedan brojnim institucijama moramo objašnjavati i potvrđivati kako radimo i funkcioniramo", rekao je Faus.

Barcelona je pokrenula istragu kako bi utvrdila tko stoji iza svih ovih optužbi koje se svako malo pojavljuju.

"Radimo na tome i kada budemo sigurni i kada budemo mogli dokazati, komentirat ćemo. Mnogi ljudi ne mogu podnijeti Barcelonine pobjede i vodeću poziciju u nogometnom svijetu posljednjih deset godina. Nećemo samo tako ostati sjediti prekriženih ruku, garantiram da će naš odgovor biti žestok."

Faus je isto tako stao u obranu modela La Masije i tvrdi kako FIFA-ina pravila nisu u potpunosti dobra.

"Nijedan klub u svijetu ne investira toliko u mladi pogon kao mi u La Masiju. Ova pravila su dobra za Aziju ili Latinsku Ameriku gdje se dovode stotine djece, izabere nekolicina i ostali se potpuno zapostave. Mi tako ne radimo, osim što stvaramo nogometaše, stvaramo i ljude. Ne možemo tolerirati takav napad na naš model koji je prepoznat u cijelom svijetu", dodaje Faus. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Nastavi čitati

Nastavi čitati