Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za sjajnog veznjaka

Barca želi pomrsiti račune Realu: Bit će nasljednik Xavija ili Xabija!

Otvoreni interes za Ilkaya Gündogana pokazao je već Real Madrid te još neki veliki engleski klubovi, no čini se kako bi se u utrku mogla uključiti i Barcelona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilkay Gündogan, veznjak Borussije Dortmund, bit će jedna od najvećih zvijezda sljedećeg ljetnog prijelaznog roka.

Otvoreni interes za njemačkog veznjaka turskih korijena pokazao je već Real Madrid te još neki veliki engleski klubovi, no čini se kako bi se u utrku mogla uključiti i Barcelona. Na ljeto bismo mogli gledati još jedan obračun Reala i Barce, lako bi se mogla ponoviti transferna sapunica slična onoj s Neymarom prošlog ljeta, kada su se za Brazilca do posljednjeg dana borili španjolski velikani. Iako se u jednom trenutku činilo da je Neymar Realov, Brazilac je ipak završio u Barceloni.

Real je prije započeo pregovore s Borussijom, ali Sandro Rosell želi pomrsiti račune Florentinu Perezu. Barcelona u Gündoganu vidi idealnog nasljednika za Xavija Hernandeza, kojem biološki sat otkucava i polako ulazi u veteranske godine, dok u Realu u Gündoganu vide nasljednika Xabija Alonsa, koji također polako ulazi u veteranske godine.

Ako ništa drugo, Barca „ulaskom u ring“ želi otežati posao Realu, odnosno povećati cijenu Gündoganu, a trenutačno se otkupna cijena za veznjaka Borussije kreće oko trideset milijuna eura. Pretpostavlja se da će ulaskom Barcelone u utrku cijena dodatno porasti, do ljeta bi mogla otići i do 40 milijuna. Gündogan trenutačno zarađuje u Borussiji oko 1,5 milijun eura godišnje, dok bi prelaskom u redove jednog od dvaju španjolskih divova mogao zarađivati tri-četiri puta više.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider