Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propao plan?

Barca u velikim problemima: To će ih skupo stajati!

Na Camp Nou su u potrazi za dostojnim nasljednikom Victora Valdesa na vratima Barcelone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su do prije nekoliko dana katalonski mediji pisali kako je sasvim izvjesno da će Marc-André ter Stegen sljedećeg ljeta zamijeniti Victora Valdesa na vratima Barcelone, situacije se ipak zakomplicirala.

Prema nekim informacijama koje dolaze iz Njemačke i Španjolske, Ter Stegen je na pragu produženja ugovora s Borussijom Mönchengladbach. Ter Stegenu ugovor istječe 2015., a čini se da je njemački klub odlučio značajno podignuti plaću svojem 21-godišnjem vrataru kako bi poboljšao svoju poziciju u pregovorima sa zainteresiranim klubovima.

Barcelona nije jedina koja bi rado vidjela Ter Stegena u svojim redovima. Navodno su u Dortmundu također iznimno zainteresirani. Bude li Ter Stegen produžio ugovor, najvjerojatnije će ostati u M'gladbachu do 2015., a tek onda će promijeniti adresu. Naravno, moguća je promjena plana ako na Borussia-Park stigne ponuda koja „izuva iz cipela“.

Nijemci podižu cijenu

Nijemci jako dobro znaju da Barcelona ne može čekati do 2015., jer je Valdes najavio da na ljeto sigurno napušta Camp Nou, tako da će imati dobre karte u rukama. Ako Ter Stegen produži vjernost s nekoć velikim klubom iz Mönchengladbacha, Barca će morati povećati ponudu koja se u ovom trenutku kreće oko osam milijuna eura, dok Nijemci navodno traže 12 milijuna, a privole li Ter Stegena na produženje ugovora, sigurno će podignuti „letvicu“.

I Barcelona i Borussia još uvijek službeno niječu da su pregovorima oko Ter Stegena, ali simptomatično je da je sportski direktor Barcelone Antonio Zubizarreta proteklog tjedan dana boravio u Njemačkoj. „Bio sam na odmoru“, objasnio je Zubizarreta nakon povratka. Španjolac na odmoru u Njemačkoj? Malo tko je „kupio priču“. Kako god, Barcelona bi moga upasti u velike probleme ne nađe li uskoro zamjenu za Valdesa. Na tržištu nema previše zadovoljavajućih kandidata.

Što bude više odugovlačila, cijena dostupnih kandidata samo će rasti. A zna se da je u „cajtnotu“ „paprika“ najljuća.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider