Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Majstorija Ville

Barca petardom do četvrtfinala Kupa: Briljirao 'odbačeni' dvojac!

Barcelona je u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa Kralja na svom terenu s glatkih 5:0 svladala Cordobu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je to zapravo tek 'odrađivanje posla', jer Barca je već u prvom susretu odigranom prije skoro mjesec dana osigurala ugodnu prednost 2:0. Tada je oba pogotka zabio Lionel Messi, koji je večeras visoki trijumf suigrača promatrao s klupe.

Katalonci su istrčali u kombiniranom sastavu, priliku su od prve minute dobili Pinto, Montoya, Roberto, ali i Villa i Sanchez o čijim se mogućim odlascima sve glasnije špekulira. Goste je načeo Thiago Alcantara u 17. minuti, a niti deset minuta kasnije već je bilo 3:0, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Davidu Villi. Prvi pogodak 31-godišnjeg napadača bio je posebno impresivan.

U nastavku kod Barce su ušla još tri mladića (Bartra, Tello i Jonathan), a Alexis Sanchez u 55. minuti povećao je rezultat na 4:0. Domaći su potom ipak malo usporili ritam i kvalitetu igre, no drugoligaš nije mogao izbjeći 'petardu' – pet minuta prije kraja Sanchez je svojim drugim zgoditkom postavio konačnih 5:0.

Preostale dvije uzvratne utakmice osmine finala Kupa Kralja također su prošle bez iznenađenja. Atletico Madrid odigrao je 0:0 kod Getafea nakon prednosti 3:0 iz prvog dvoboja, dok je Betis pred svojim navijačima s 1:0 pobijedio drugoligaški Las Palmas i tako, poslije 1:1 s gostovanja, prošao dalje. Upravo će Atletico Madrid i Betis odmjeriti snage u četvrtfinalu, a Barcu pak čekaju dvije utakmice s Malagom.

Parovi četvrtfinala Kupa Kralja:

Barcelona – Malaga
Real Madrid – Valencia
Atletico Madrid – Betis
Real Zaragoza - Sevilla 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider