Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva mega pojačanja

Barcin napad iz snova: Idealni partneri Messiju za razbijanje Reala!

Glavna meta Barcelone u ljetnom prijelaznom roku bit će, uz brazilskog velemajstora Neymara, 23-godišnji nogometaš Borussije Dortmund Marco Reus...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je prema napisima španjolskih medija već krenula u realizaciju transfera. Uspostavljen je kontakt s čelnicima Borussije te samim Reusom kojeg mnogi smatraju najboljim njemačkim nogometašem u ovom trenutku.

>> Totalni rat: Real otima Barci superstara cifrom od koje boli glava!

Reus se prometnuo u veliku zvijezdu njemačkog nogometa u posljednje dvije sezone. Nekadašnji junior Borussije Dortmund pažnju šire javnosti na sebe je skrenuo igrama u konkurentskoj Borussiji iz Moenchengladbacha. Na Westfalen vratio se prošlog ljeta uz odštetu od 17 milijuna eura, a ove je sezone izrastao u svjetsku zvijezdu sjajnim igrama u Ligi prvaka. Reus je svakako jedan od najzaslužnijih što se klub iz Dortmund po drugi put u svojoj povijesti plasirao u finale Lige prvaka, gdje će odmjeriti snage s rivalom iz Bundeslige – Bayernom.

Napadački trolist iz snova: Reus, Messi i Neymar

Radi se o polivalentnom nogometašu koji podjednako dobro može igrati u napadu i veznom redu. Krase ga iznimna fizička snaga, eksplozivnost i brzina, okomitost prodora i odličan šut, a uz to je tehnički gotovo besprijekoran. Dakle, čini se kako bi se odlično uklopio u igru Barcelone, a još bi donio ono što Barci nedostaje. Barcina struka smatra kako bi Reus bio idealan partner Lionelu Messiju u napadačkom trolistu Barcelone, a koji bi iduće sezone mogli sačinjavati Reus, Messi i Neymar, ako Neymar ne završi u Realu, što nije nemoguće. Reus zna kako se "razbija" Real, što je za Barcu i njene navijače ponajvažniji podatak.

Međutim, transfer neće biti jednostavno realizirati. Reus ima istog menadžera kao i Mario Götze, još jedna Borussijina zvijezda koja na ljeto odlazi u Bayern. Riječ je o Volkeru Struthu, koji je u Njemačkoj na glasu kao iznimno sposoban agent. No, za razliku od Götzea, Reus u svojem ugovoru nema otkupnu klauzulu prema kojoj može otići u bilo koje vrijeme ako netko ponudi utvrđeni iznos. Budući da Jürgen Klopp, trener Borussije, Reusa smatra stožernim igračem svoje momčadi, Barcelona će morati duboko zagrabiti u džep kako bi smekšala čelnike s Westfalena.

Zaljubljenik u španjolski nogomet i Barcelonu

Što se tiče samog Reusa, njemu bliski ljudi tvrde da je zaljubljenik u španjolski nogomet, a posebice u Barcelonu. Reus nije nepoznanica za skautsku službu Barcelone. Zanimljivo je da su ga slučajno otkrili kada su jednom prilikom pratili Marca-Andréa ter Stegena, vratara Borsussije M'gladbach koji je također već duže vrijeme na meti Barcelone. Reus je netom prije prešao u M'gladbach iz malog Rot Weiss Ahlena, gdje je stigao iz Dortmunda, u kojem je rođen i gdje je napravio prve nogometne korake u lokalnom Post SV-u.

Barcelona neće škrtariti: Borussia Dortmund traži 40 milijuna!

Ako Barcelona ponudi dovoljno, a radi se o svoti koja bi mogla doseći 40 milijuna eura, te ako sportski direktor Dortmunda Michael Zorc uspije završiti posao s HSV-om oko 20-godišnjeg Koreanca Son Heung-mina, koji bi bio zamjena za Reusa, transfer bi se mogao realizirati već ovog ljeta. Nakon debakla protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka, Barcelona treba „svježu krv“ i vjerojatno neće škrtariti kako bi se pojačala za iduću sezonu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider