Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zAŠTO SU GA DOVODILI?

Barca kao najgora kletva: Guardiola razljutio 'Kaiser-Franza'!

Bayern ruši sve pred sobom u Njemačkoj i Europi, ali njegov počasni predsjednik Franz Beckenbauer nije zadovoljan…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Na kraju ćemo biti kao Barcelona. I na gol-crti ćemo se dodavati. U Njemačkoj malo tko voli takav nogomet“, nakon uzvratne utakmice Bayerna i Arsenala u četvrtfinalu Lige prvaka razočarano je izjavio je Franz Beckenbauer. Sudeći prema rečenom, čini se da je „Kaiser Franzu“ igra Barcelone „najgora kletva“.

„Moja vizija nogometa ipak je drugačija. Kada imate šansu pucati, treba pucati a u nedogled se dodavati“, ističe počasni predsjednik Bayerna čija se besjeda može smatrati otvorenom kritikom filozofije nogometa Pepa Guardiole.

„Kaiser Franzu“ diže se tlak kada vidi Marija Götzea u ulozi „lažne devetke“.

„Guardiola trati njegov talent. Götze je najbolji kada igra iza leđa najisturenijeg napadača“, tvrdi Beckenbauer kojeg očito živcira Guardiolina „tiki-taka“.

U međuvremenu je Kaiser pokušao popraviti stvar, jer se digla prava bura.

''Kritika je prvenstveno bila upućena prema Barceloninoj igri koja izgleda kao u cirkusu. Mi smo s druge strane pronašli dobar miks kvalitetne pas-igre i konkretnog napada te pokušaja prema golu'', rekao je dan kasnije Beckenbauer, ali mnogi mu ne vjeruju.

Ako se Bavarcima toliko ne sviđa Guardiolina filozofija, postavlja se pitanje zašto su ga uopće dovodili i što su zapravo očekivali? Nameće se zaključak da je Bayern španjolskog trenera angažirao isključivo zbog pretrpljenih frustracija nakon dva izgubljena finala Lige prvaka. Željeli su taj naslov i u tom trenutku nije ih bilo briga s kojom će igrom doći do naslova. Vjerovali su da im titlu može donijeti samo Guardiola.

Zašto su dovodili Guardiolu?

Da su u Bayernu vjerovali u Juppa Heynckesa i da su znali da će pokoriti Europu u onako dominantnom stilu, vjerojatno ne bi ni dovodili Španjolca.

Nakon izgubljenog finala od Chelseaja na Allianz Areni, Heynckes je označen glavnim krivcem od strane njemačkih medija, a čelnici Bayerna nedugo potom su krenuli u operaciju dovođenja Guardiole. Heynckes je „preživio“ samo zato što u tom trenutku nisu mogli naći adekvatnu zamjenu, a Guardiola još nije bio spreman na povratak u trenerski posao. Još se jednom pokazalo kako se u nogometu stvari mogu promijeniti za 180 stupnjeva u kratkom roku.

U razmaku od godinu dana Heynckes je od neznalice postao heroj, a tek ćemo vidjeti što će se dogoditi s Guardiolinom i hoće li mu imidž i karizma biti narušeni ako ne osvoji Ligu prvaka s Bayernom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider