Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pentagon' u sredini terena

Barca je ostarjela, Messi mora u vezu: Martino baca Neymara na klupu?

Barcelona na svojem Camp Nou dočekuje Atletico Madrid u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bit će to četvrti dvoboj Barcelone i Atletica ove sezone. Prethodna tri okršaja, u španjolskom Superkupu i Primeri, završila su bez pobjednika. Stoga je logično očekivati novu neizvjesnu utakmicu.

Sve upućuje na katastrofu Man Utd-a: Mandžo i Bavarci demonstriraju moć!?

Upitan za Barcu? Atleticov 'Messi' napustio zadnji trening!

Barcelona je pod Gerardom „Tata“ Martinom u velikim utakmicama odustala od svoje klasične 4-3-3 formacije te je prešla na „pentagon“ u sredini terena. Barca je tako igrala u obje prvenstvene utakmice s Realom te s Manchester Cityjem u osmini finala Lige prvaka, a prema svemu sudeći igrat će i protiv Atletica u četvrtfinalu. Nakon debakla od Bayerna, postalo je jasno da Barcelona više ne može igrati protiv najjačih momčadi superofenzivnim stilom kao što je to bilo u eri Pepa Guardiole.

Barca je ostarjela

Osim što su u taktičkom smislu pročitani, biologija je učinila svoje, Barcina momčad je ostarjela pa je logično da su pali fizički kapaciteti njenih „senatora“. Barca više nema trkačku moć kao nekoć, posebice u fazi obrane, što se najviše očituje kod oduzimanja lopte protivniku. Sustav 4-3-3 samo je deklarativne naravi, a u stvarnosti je pojačan vezni red kako bi se zadržala kontrola lopte i smanjila propusnost obrane koja je daleko od nekadašnje čvrstine i ima velikih problema s hitrijim suparničkim igračima.

Messi u vezi, Neymar ili Pedro

Martino je u nedavnom „el clasicu“ Iniestu i Messija priključio Busquetsu, Xaviju i Fabregasu, dok je Neymara ostavio kao usamljenog jahača u napadu. Barca je na taj način ostvarila prevlast u sredini terena, gdje je zapravo imala pet igrača. Iako katalonski mediji pretpostavljaju kako će jedina promjena u odnosu na dvoboj s Realom biti na vratima, Victor Valdes se ozlijedio pa će silom prilika na vrata Pinto, madridska Marca tvrdi kako će Martino, ako se u međuvremenu ne predomisli, krenuti od prve minute s Pedrom, dok će Neymar preseliti na klupu. To bi bilo veliko iznenađenje budući da je Martino u posljednjih nekoliko dana na sva usta hvalio Brazilca.

Costa pod upitnikom

S druge strane, Diego Simeone najveću brigu ima oko stanja svojeg najbolje igrača Diega Coste, koji je napustio jučerašnji trening zbog problema s koljenom. Ipak, čini se da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi i da će Costa istrčati na Camp Nou. Raul Garcia neće igrati zbog suspenzije, no Simeone ima na raspolaganju iskusnog Davida Villu koji jako dobro poznaje momčad Barcelone i travnjak Camp Noua.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider