Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Završio u Unitedu

Autor 'majke svih afera' tvrdi: Cristiano Ronaldo je trebao doći kod nas!

Luciano Moggi, bivši direktor talijanskog nogometnog giganta Juventusa, tvrdi kako je Stara dama 2003. godine bila vrlo blizu dovođenja Cristiana Ronalda, tada igrača lisabonskog Sportinga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Imali smo dogovor s Ronaldovim klubom Sportingom. Tadašnji Juventusov igrač Marcelo Salas je trebao prijeći kod njih, a Cristiano Ronaldo doći u Juventus u razmjeni igrača. Salas je čak i otišao u Portugal, ali se onda ipak predomislio, jer je preferirao odlazak u River Plate. Mi nismo imali novca za kupnju Ronalda i morali smo odustati od njegovog dovođenja. Manchester United je tada izašao s velikom ponudom. Sjetite se, platili su ga tada velikih 15 milijuna eura", ispričao je Luciano Moggi za Sports Sphera.

Podsjećamo, Moggiju je Talijanski sud olimpijskog komiteta (CONI) doživotno zabranio sudjelovanje u nogometu nakon što je sudjelovao u namještanju utakmica koje su Juventusu pomogle u osvajanju naslova prvaka Serije A 2005. i 2006. godine, a koji su mu ipak na kraju oduzeti za zelenim stolom. Juventus je nakon toga izbačen u Seriju B.

Cristiano Ronaldo je, pak, proveo šest vrlo uspješnih godina na Old Traffordu u Manchester Unitedu, prije prelaska u Real Madrid u transferu vrijednom 94 milijuna eura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider