Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zenit ugrozio prolaz

Autogol narušio stopostotni učinak Atletica, veliko iznenađenje Austrije!

Prva utakmica 5. kola nogometne Lige prvaka završila je podjelom bodova. U sklopu skupine G Zenit i Atletico Madrid remizirali su u St. Peterburgu 1-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do ove utakmice Atletico je imao stopostotan učinak, a i sada su poveli golom Adriana iz kontrapada u 53. minuti.

Malo unutar suparničke polovice Raul Garcia je lijepo proigrao Adriana, a ovaj se kao metak sjurio ka suparničkom kaznenom prostoru i ondje mirno matirao suparničkog vratara.

Konačnih je 1-1, pokazalo se, u 74. minuti postavio Toby Alderweireld. Nakon ubačaja s desne strane pokušao je glavom izbiti loptu, ali joj je promijenio putanju u vlastiti gol. Lopta je u visokom luku pala pod samu gredu Thibauta Courtoisa koji ju nije uspio zaustaviti.

VIDEO Zenit - Atletico Madrid 1:1

Zenit je ukupno gledano bio ambicioznija i bolja momčad, ali nije uspio doći do željena tri boda. Atletico je još ranije osigurao prolaz u osminu finala, kao i prvo mjesto skupine, dok Porto kasnijom domaćom pobjedom nad Austrijom ima priliku prestići Zenit na drugom mjestu.

 

Nogometaši bečke Austrije, koje vodi hrvatski trener Nenad Bjelica, priredili su veliko iznenađenje odigravši na stadionu Dragao 1-1 u gostima kod portugalskog prvaka Porta.

Bjeličina momčad povela je u 11. minuti. Pogriješio je Portov brazilski branič Danilo koji je poslao loptu ravno u noge Kienastu, a ovaj je krenuo naprijed s loptom, opalio desnog nogom iz daljine i zabio u lijevi donji kut Portovog vratara Heltona. Bio je to prvi pogodak Austrije u G skupini Lige prvaka u petom nastupu.

Izjednačujući pogodak za konačnih 1-1 postigao je Jackson Martinez u 48. minuti. Nakon kornera s desne strane, asistirao mu je Mangala, također s glavom.

Porto do kraja utakmice nije iskoristio inicijativu, o kojoj najbolje svjedoče brojke. Domaćin je imao 63 posto posjeda lopte, omjer udaraca prema golu bio je 22-3, a u okvir gola 13-2.

Osječki vratar Ivan Kardum odgledao je utakmicu s klupe za pričuve gostujuće momčadi.

Podsjećamo, u ranijoj utakmici ove skupine, Zenit i Atletico Madrid odigrali su 1-1.

Atletico je sigurni putnik u osminu finala s 13 bodova, Zenit ima 6 bodova, Porto 5, dok je Austria posljednja s dva boda. Jasno da je Porto silno kompromitirao svoje izglede za plasman u drugi krug, jer u zadnjem kolu gostuje kod Atletica, dok Zenit putuje u Beč. (TS)

 

Liga prvaka, 5. kolo, skupina G:

Zenit St. Peterburg - Atletico Madrid 1-1 (Alderweireld 74-ag / Adrian 53)

Porto - Austria Beč 1-1 (Martinez 48 / Kienast 11)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 13, 2. Zenit 6, 3. Porto 5, 4. Austria 2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider