Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Redsi stvarali šanse, ali...

Arsenal uzvratio za petardu: Liverpool ispao iz FA Cupa!

Nogometaši Arsenala uzvratili su Liverpoolu za težak 1-5 nedavni poraz u engleskoj Premierligi izbacivši ga u 5. kolu najstarijeg klupskog natjecanja – FA Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je ponovno bio za nijansu kvalitetniji od londonskog sastava, ali je momčad Arsenea Wengera bila ta koja je koristila svoje prilike, kojih, ruku na srce, nije bilo mnogo. Nakon manje od 16 minuta igre Arsenal je poveo pogotkom Alexa Oxlade-Chamberlaina, kojem se ubačena lopta u 16-erac odbila na nekih 10-ak metara, nakon čega mu nije bilo teško birati u koju će stranu pucati i zabiti.

Liverpool je prije toga mogao i trebao povesti preko Daniela Sturridgea, ali je engleski reprezentativac u prvih 10 minuta utakmice zapucao dva zicera. I nakon pogotka je Liverpool bio bliži izjednačenju nego Arsenal udvostručenju vodstva, no rezultat prvih 45 minuta je bio 1:0 za domaćine. Nakon manje od dvije minute nastavka uslijedila je munjevita akcija Topnika za drugi pogodak na susretu. Mesut Özil je po desnoj strani napada krasno uposlio Chamberlaina, koji je potom pretrčao Daniela Aggera kao da ovaj ni ne postoji. Ubacio je prizemnu loptu na otprilike 11 metara, odakle ju je po podu u mrežu poslao Lukas Podolski.

Njemački je reprezentativac umalo postao tragičar utakmice jer je svojim nepromišljenim potezom oborio Luisa Suareza u svom šesnaestercu i poklonio gostima jedanaesterac. Siguran realizator je bio Steven Gerrard. Rezultat se do kraja više nije mijenjao, iako je Liverpool imao nekoliko odličnih prilika. Junak susreta, uz Chamberlaina, je definitivno bio poljski vratar Arsenala Lukasz Fabianski, koji je u nekoliko navrata reagirao maestralno.

U prethodne dvije nedjeljne utakmice prolazak u četvrtfinale su također izborile domaće momčadi. Everton je s 3:1 bio bolji od Swansea Cityja, dok je identičnim rezultatom Sheffield United izbacio Nottingham Forest.

FA Cup, 5. kolo:

Arsenal – Liverpool 2:1 (Chamberlain 16, Podolski 47 / Gerrard 60-11m)

Everton – Swansea City 3:1 (Traore 5, Naismith 65, Baines 72-11m / De Guzman 16)

Sheffield United – Nottingham Forest 3:1 (Coady 66, Porter 90-11m, 90+3 / Paterson 28)

Inače, obavljen je ždrijeb četvrtfinala FA Cupa. Branitelj naslova Wigan gostovat će kod Manchester Cityja u reprizi prošlogodišnjeg finala. Tada je senzacionalno na Wembleyju slavio današnji drugoligaš Wigan 1:0, a sada će Građani imati svoju priliku za osvetu. Arsenal, koji je u osmini finala izbacio Liverpool 2:1, dočekat će Everton na Emiratesu, dok će se u preostala dva para ogledati Sunderland i pobjednik ogleda Brighton / Hull City, te Sheffield United i bolji iz ogleda Sheffield Wednesday / Charlton.

FA Cup, ždrijeb četvrtfinala:

Manchester City - Wigan

Arsenal - Everton

Brighton / Hull - Sunderland

Sheffield Utd. - Sheffield Wed./Charlton

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider