Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Topnici pobjegli

Arsenal potvrdio velike ambicije: Cazorla i Ramsey srušili Liverpool!

U posljednjoj subotnjoj utakmici 10. kola engleske nogometne Premierlige Arsenal je na svom Emiratesu slavio protiv Liverpoola s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši menadžera Arsenea Wengera zasluženo su slavili u utakmici s puno tempa, lijepih poteza, ali i ne toliko čistih prilika. Arsenal je bio konkretniji od Redsa, a bolju je igru naplatio u 19. minuti prvog poluvremena. Bacary Sagna je prošao po desnoj strani Arsenalova napada, ubacio loptu malo unatrag, a loptu je na 10-ak metara od gola glavom zahvatio Santi Cazorla.

Lopta je prošla Simona Mignoleta, ali završila na vratnici, no ponovno je došla do Španjolca koji malo iskosa s desne strane, sa šest-sedam metara, pogađa gotovo praznu mrežu.

Nastavio je Arsenal dominirati, dok je Liverpool čekao svoju priliku iz kontranapada, no na poluvrijeme se otišlo s minimalnih 1:0. Nastavak je bolje otvorio Liverpool dvama solidnim prilikama, no Arsenal se uspio obraniti, a potom kazniti suparničku neefikasnost.

Učinio je to Aaron Ramsey sjajnim pogotkom izvan kaznenog prostora. Mesut Özil je prošao po desnoj strani, primijetio Ramseyja malo izvan kaznenog prostora, te mu krasno pored nekoliko igrača gostiju poslao loptu. Velšanin je prvim dodirom podigao loptu u zrak, a s obzirom da nitko nije izlazio na njega pričekao je da odskoči od travnjaka, a potom ju desnom nogom zakucao pod gredu.

Momčadi su se do kraja utakmice izmjenjivale u akcijama za pogodak, međutim vratari su bili na potrebnoj visini zadatka.

Arsenal je ovom pobjedom dodatno povećao prednost na vrhu prvenstvene ljestvice. Umjesto dosadašnja dva, Arsenal sada ima pet bodova prednosti ispred Chelseaja i današnje žrtve Liverpoola. Klubovi iz Manchestera zaostaju šest (City), odnosno osam bodova (United).

Premierliga 10. kolo:

Arsenal - Liverpool 2:0 (Cazorla 19, Ramsey 59)

Newcastle - Chelsea 2:0 (Gouffran 68, Remy 89)

Fulham - Manchester United 1:3 (Kačalniklić 65 / Valencia 9, Van Persie 20, Rooney 22)

Hull City - Sunderland 1:0 (Carlos Cuellar 25-ag)

Manchester City - Norwich 7:0 ( Johnson 16-ag, Silva 20, Nastasić 25, Negredo 36, Toure 60, Agüero 71, Džeko 86)

Stoke City - Southampton 1:1 (Begović 1 / Rodriguez 42)

West Bromwich - Crystal Palace 2:0 (Berahino 44, McAuley 83)

West Ham - Aston Villa 0:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider