Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barcino dijete

Arsenal napokon kreće u veliki šoping: Prvo dolazi zvijezda Barcelone?

Premierligaš Arsenal priprema novi dvogodišnji ugovor za menadžera Arsenea Wengera, objavio je The Sun...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuskom stručnjaku aktualni ugovor traje do ljeta 2014. godine, ali klupski čelnici mu već sada pripremaju novi. Iako u posljednje vrijeme sve veći broj navijača okreće leđa Wengeru, on sam je nedavno dao do znanja da želi zaokružiti dva desetljeća na klupi "topnika".

Wenger je došao u Arsenal 1996. godine i otada je klub odveo do tri naslova u Premierligi i četiri u FA Cupu. No, zadnji je trofej osvojen još 2005. i otada traje suša. I ove sezone su "topnici" ostali bez izgleda u Premiershipu, a ispali su i iz FA Cupa i Liga kupa. Jedina nada za trofej im je tako - Liga prvaka.

Unatoč tome, Wenger je najavio da je spreman za razgovore o novom ugovoru koji bi, tvrdi The Sun, mogao potpisati prije ljeta. Sa sadašnjih sedam milijuna funti godišnjih primanja, 63-godišnji Francuz je jedan od najplaćenijih nogometnih trenera na svijetu.

Trebao bi dobiti i 70 milijuna za pojačanja. Jedna od velikih želja je Barcin vratar na odlasku Victor Valdes. Za očekivati je da će Barcelona već predstojećeg ljeta prodati svoga nogometaša kako iduće godine ne bi ostala bez ikakve odštete. A mogli bi Katalonci i dobro zaraditi.

Španjolski mediji pišu kako je Arsenal spreman platiti oko 11 milijuna eura za vratara koji je potekao u Barceloninoj nogometnoj školi i cijelu je dosadašnju karijeru proveo na Camp Nouu.

Wenger već godinama se muči s vratarima. Prošlo je ljeto pokušao dovesti Pepea Reinu iz Liverpoola, ali nakon što je taj posao propao, sada bi se mogao okrenuti drugom Španjolcu.

Prvi golman "topnika" trenutno je Poljak Wojciech Szczesny, ali ne može se reći da na Emiratesu vlada preveliko zadovoljstvo njegovim učinkom.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider