Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
El Shaarawy ostaje

Arsenal iznenadio, ali nije uspio: Nudili bogatstvo za Suareza

Dvostruko nevjerojatna vijest objavljena je u nedjelju navečer u Telegraphu: Arsenal je prošli tjedan doista poslao formalnu ponudu za Luisa Suareza, te je u transfer bio spreman uložiti 30 milijuna funti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iznimno smio pokušaj djelovanja na nogometnom tržištu te impozantna svota, ponašanje sasvim nekarakteristično za menadžera londonskog kluba Arsenea Wengera, doživjeli su, barem pri prvom pokušaju, neuspjeh. Premda iznenađeni, u klubu s Anfielda ljubazno su se zahvalili Londočanima odgovorivši da 26-godišnji urugvajski napadač nije na prodaju.

Također iznenađuje što je Arsenal ponudu za Suareza poslao neovisno o razvoju situacije s Gonzalom Higuainom, koji je također blizu Emiratesa.

Do Telegraphove nedjeljne objave informacije o Arsenalovu interesu za sjajnog Urugvajca bile su manje vrijedne od najnotornijih glasina. Sve je krenulo u srijedu navečer, kad je jedna otočka kladionička kuća u ponudu uvrstila tečaj na Suarezov prelazak u Arsenal. U obadvama klubovima i dalje izbjegavaju komentirati slučaj.

El Shaarawy ostaje u Milanu

Adriano Galliani, dopredsjednik talijanskog nogometnog velikana Milana, izjavio je kako je njegov klub nedavno odbio veoma unosnu ponudu za 20-godišnjeg napadača Stephana El Shaarawyja...

''Ono što dosad nismo rekli nikome je da smo dobili jako visoku ponudu za El Shaarawyja, ali neću imenovati klub o kojem se radilo. Riječ je o jako važnom klubu'', rekao je Galliani za program talijanske televizije 7 Gold.

Iako Galliani nije htio otkriti ime kluba, talijanski mediji nagađaju kako se radilo o Chelseaju, Anžiju ili Arsenalu.

''Informirao sam igračevog agenta i čim se vratio s Kupa konfederacija razgovarao sam sa Stephanom. Nismo ga željeli prodati, ali smo informirali momka i njegovu obitelj o ponudi koja je za njega došla. Pitao sam ga što on želi. Rekao je da mu je novac koji ima i više nego dovoljan, da je Milanov navijač i da ne želi otići. Poljubio sam ga u obraz i to je bilo to. Koliko je visoka ponuda bila? Veća od 30 milijuna eura.''

El Shaarawy je u Milan stigao 2011. godine iz Genoe, a prošle je sezone sa 16 golova bio najbolji klupski strijelac i treći najbolji strijelac talijanske Serije A.

Juventus produžio s Vidalom

Prema napisima Gazzette dello Sport, ponajbolji Juventusov nogometaš Arturo Vidal pristao je na produljenje ugovora koje će ga za torinski klub vezati do 2018. godine.

Prema novom ugovoru, kojem nedostaje samo potpis, čileanski će veznjak godišnje zarađivati oko 4 milijuna eura, što je 1.5 milijun više nego li je zarađivao od 2011., kada je stigao iz Bayera.

Vidal je bio jedna od velikih želja Real Madrida u prijelaznom roku, ali su se "los blancosi" na kraju odlučili na transfer Asiera Illarramendija iz Real Sociedada.

Prošle je sezone Vidal u talijanskom prvenstvu u 31 odigranoj utakmici upisao 10 golova i 9 asistencija. U Ligi prvaka je pridodao 3 gola i 2 asistencije u devet nastupa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider