Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijan sasvim iskreno

Ancelotti priznao ono što ostali u Realu ne žele priznati!

Trener nogometaša Real Madrida Carlo Ancelotti priznao je da je u ''kraljevskom klubu'' svima na pameti samo osvajanje desetog naslova europskog prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real će ove subote u Lisabonu loviti svoju desetu europsku krunu, a suparnik mu je gradski rival Atletico. No, i prije početka sezone je Ancelotti shvatio koliko je svima u klubu važna tzv. ''la decima''.

Najveće čudo u povijesti ili kraj 'opsesije' zbog koje je spiskano milijardu eura

Simeone ne očajava: Costa i Arda su važni igrači, ali oni su samo imena!

"Otkad sam došao u Real, sve se vrti oko ''decime''. No, ne bih to nazvao opsesijom, samo motivacijom", istaknuo je Ancelotti u razgovoru za Daily Mail.

Osvrnuo se potom talijanski stručnjak i na suparnika u subotnjem finalu.

"Atletico je iznimno jaka momčad protiv koje smo imali problema i u španjolskom prvenstvu. No, ne trebamo puno misliti o suparniku, ionako se dobro međusobno poznajemo."

O impresivnom trijumfu protiv Bayerna u polufinalu s ukupnih 5-0 rekao je:

"Imali smo fantastičnu motivaciju i dobru taktiku. Ključna je bila činjenica da smo se uspijevali dobro braniti preko Balea, Ronalda, Di Marije, Modrića... A Bayern nije igrao njemački nogomet. Bila je to filozofija Pepa Guardiole i Barcelone. Potpuno drugačiji stil od onoga kojim je Bayern igrao lani pod Juppom Heynckesom. Lanjski je stil bio direktniji, s više kontranapada."

Za kraj se Ancelotti dotaknuo i mogućnosti da izjednači rekord legendarnog menadžera Liverpoola Boba Paisleyja, jedinog trenera u povijesti s tri europska naslova.

"Je li mi taj rekord motivacija? Ne, samo razlog za ponos. Nadam se da ću se izjednačiti s Paisleyjem." (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider