Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rezultati istraživanja

Ameri ludi za 'soccerom': Messi 'dere' Ronalda, ali broj jedan je legenda

Argentinac je prvi nogometaš koji se probio među deset najpopularnijih sportaša u SAD-u…

Lionel Messi sedmi je najpopularniji sportaš u SAD-u prema rezultatima istraživanja koje je proveo ESPN. Poznata američka televizijska stanica specijalizirana za sport objavila je rezultate svojeg istraživanja 22. listopada, na dan kada je Messi zabio izjednačujući pogodak protiv Milana na Meazzi u Ligi prvaka.

Argentinac je postao prvi nogometaš koji se probio među deset najpopularnijih sportaša u najvećoj ekonomiji svijeta, što je veliki uspjeh ako znamo da nogomet, iako najpopularniji na svijetu, još uvijek ne spada među najveće sportove u SAD-u, gdje glavnu riječ vode američki nogomet, bejzbol, košarka i hokej na ledu.

U SAD-u se mijenjaju trendovi

Međutim, ovaj izbor dokazuje kako se u SAD-u mijenjanu trendovi i da bi se „soccer“, kako Amerikanci nazivaju nogomet, u skoroj budućnosti mogao probiti u elitno društvo. Nogometna karta svijeta u skoroj budućnosti mogla bi se značajno promijeniti.

Nogomet je najpropulzivniji sport među američkom mladeži. Istraživanja govore da najviše djece (muške i ženske) trenira nogomet u školama te da se taj broj povećava iz godine u godinu. „Nogometna kultura“ neumoljivo napreduje na području SAD-a od organizacije Svjetskog prvenstva 1990. i obnove profesionalne lige (MLS), a naravno da su pomogle i nove tehnologije uz pomoć kojih je olakšano gledanje utakmica.

Puno govori podatak da je Messi četvrti najpopularniji sportaš kod američke populacije između 12 i 24 godine. Sljedeći najpopularniji nogometaš u istraživanju ESPN-a jest Cristiano Ronaldo, koji je zauzeo 21. mjesto, a potom dolazi David Beckham na 47. mjestu, iako je karizmatični Englez prije nekoliko mjeseci otišao u igračku mirovinu.

Međutim, Amerikancima to očigledno ne smeta previše. I dalje najpopularniji sportaš SAD-a odavno je umirovljeni Michael Jordan, vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena, a slijede ga Peyton Manning i LeBrone James, „quarterback“ Denver Broncosa i najbolji košarkaš prvaka NBA lige Miami Heata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider