Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pod velikim pritiskom

Alibi ili realnost: Evo tko je za Ancelottija glavni favorit Lige prvaka!

Usprkos tomu što je Real Madrid u posljednjih nekoliko tjedana ušao u veliku formu, trener „kraljevskog kluba“ Carlo Ancelotti ne vidi svoju momčad kao najvećeg favorita za osvajanje ovosezonske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Za mene je Bayern prvi favorit. Tri su glavna razloga: imaju trenera koji zna kako se osvaja Liga prvaka, Bayern je aktualni prvak Europe i već je praktički osigurao naslov prvaka Njemačke. Prema mojem mišljenju, ovaj posljednji razlog je najvažniji“, kazao je Ancelotti u intervjuu za talijansku Corriere dello Sport.

Bayern prvi, Real drugi, a Barca tek treći favorit kladionica

Ancelotti se nije htio upuštati u detaljniju analizu, ali prilično je jasno kako Talijan aludira na činjenicu da Bayern u domaćem prvenstvu nema ozbiljnijeg takmaca te da stoga može dozirati snage i u potpunosti se koncentrirati na Ligu prvaka, dok ostali konkurenti nemaju taj privilegij. I većina svjetskih kladionica Bayern vidi kao najvećeg favorita za osvajanje Lige prvaka, dok je Real pretekao Barcelonu i sada je drugi favorit „bookmakera“.

Ancelotti ovom izjavom vjerojatno želi smanjiti pritisak na svoju momčad, ali sigurno je svjestan da u Realu nema mjesto za alibije. „Decima“ je bila ogroman pritisak za svakog trenera Reala od 2002. i posljednjeg, devetog naslova prvaka Europe. Nitko nije uspio stoički izdržati taj teret na leđima pa ni Jose Mourinho kojem su noge također zadrhtale. „Decima“ je već godinama najveća želja pa i opsesija Florentina Pereza, ali i svakog navijača Reala. Jasno je kao dan da će Ancelotti ispuniti cilj samo ako na Santiago Bernabeu donese deseti naslov prvaka Europe. Sve ispod toga je za Real neuspjeh.

Euforija na Bernabeuu

Real pod vodstvom talijanskom stručnjaka nije najbolje ušao u sezonu, čak se može reći kako su navijači Reala bili prilično razočarani, a mediji nadasve kritični, no kako je sezona odmicala, tako su „kraljevi“ igrali sve bolje. U ovom trenutku se čini da je Ancelotti konačno pohvatao konce i da više ne luta s izborom udarne momčadi i formacije, već da točno zna tko će igrati i kako će se igrati.

Navijači i madridski mediji oduševljeni su posljednjim partijama Realove momčadi, u kojoj se za jednu od najvažnijih uloga izborio hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji u posljednje briljira i doživljava ovacije na otvorenoj sceni. Može se čak reći kako je Bernabeu zahvatila lagana euforija. Navijači Reala listom su uvjereni kako Real sigurno kroči prema naslovu prvaka Španjolske i Europe. Ne može se reći da je to pucanj u prazno, argumenti su im prilično jaki.

Najubojitija navala Reala

Real ne zna za poraz u posljednjih 26 utakmica u svim natjecanjima te je u tom periodu u potpunosti anulirao bodovnu prednost Barcelone i Atletica u Primeri. Real je posljednji poraz pretrpio 26. listopada prošle godine, kada je izgubio od Barcelone 2:1. Od tada je nanizao čak 22 pobjede i četiri remija, pri čemu je postigao čak 70 golova, što je prosjek od gotovo 2.7 po utakmici.

Ancelottijeva momčad u dosadašnjem dijelu sezone postigla je ukupno 101 gol po čemu je najubojitija momčad Reala u posljednjih 50 godina. Ima realizaciju na razini proslavljene Realove momčadi iz 1960., koja je imala fantastičnu navalu: Di Stefano, Puskas, Del Sol, Gento i Canario. Miguel Munoz te je sezone odveo Real do petog uzastopnog naslova prvaka Europe. Hoće li Ancelotti ispuniti snove vojsci Realovih navijača i konačno dovesti „kraljeve“ do „decime“?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider