Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio klinički mrtav čak 78 minuta

'Ako je ikada potrebno koristiti riječ čudo onda je to sada... Zaplakao sam'

Boltonov nogometaš Fabrice Muamba čudesno se oporavlja u londonskoj bolnici nakon što je bio klinički mrtav čak 78 minuta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premierligaški klupski doktor Jonathan Tobin rekao je u razgovoru za BBC da je bilo potrebno čak 15 elektrošokova da srce mladog 23-godišnjeg Muambe ponovno prokuca. Podsjetimo, veznjak Bolton doživio je srčani udar u 42. minuti utakmice četvrtfinala engleskog FA Cupa protiv Tottenhama na White Hart Laneu.

''Bojali smo se najgoreg i nisam mislio da ćemo imati ovakav oporavak. Ovo je čudo'', rekao je Tobin.

''Prošlo je 48 minuta otkako je doživio srčani udar do trenutka kada je primljen u bolnicu. Nakon toga je prošlo još dodatnih 30 prije negoli mu je srce počelo kucati'', prisjeća se doktor.

Kardiolog Andrew Deaner, koji je na utakmici bio u "službi" navijača, te je po nemilom događaju odmah utrčao na teren kako bi pomogao, također je iznenađen kojom brzinom se Muamba oporavlja.

''Ako je ikada potrebno koristiti riječ čudo onda je to sada. Svega dva sata nakon što je došao k sebi prišao sam mu i upitao ga za ime. Odmah mi je odgovorio: Fabrice Muamba. Nakon toga sam mu rekao da sam čuo da je poprilično dobar nogometaš na što mi je odgovorio: Trudim se... Zaplakao sam'', rekao je Deaner.

Muamba se u prvim razgovorima najviše zanimao za rezultat utakmice na White Hart Laneu, a prvo što je upitao svog oca bilo je da li je Bolton izgubio od Tottenhama. Nakon što mu je otac Marcel rekao da je susret prekinut kod rezultata 1-1, Muamba je pitao zašto je sudac donio takvu odluku.

''Zbog onog što se tebi dogodilo'', potvrdio je sinu Marcel Muamba. (TS)

Nastavi čitati

Nastavi čitati