Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Štimac usamljeni obožavatelj Lige 16

Predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac unatoč svim problemima oko Lige 16 ipak ne odustaje od svog projekta. Najavio je kako Liga 16 kreće već na jesen. No, čini se da je usamljen u tom vjerovanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednika Udruge prvoligaša ne brine ni činjenica kako je od 12 prvoligaša tek njih pet dobilo licencu za prvu Ligu, a za sada niti jedan drugoligaški klub ne ispunjava uvjete za nastup u prvoj ligi. Štimca ne zanima ni što misle nogometni djelatnici.

>> Štimac: Liga 16 će se igrati na jesen

'Nikad nisam bio za Ligu 16. Mislim da je to razvodnjavanje ionako nedostatne kvalitete,' zaključio je Ivan Buljan, sportski direktor Hajduka.

'Jednu godinu možemo probati, ali po mom mišljenju mislim da to nije dobro. Ja mislim da bi i ovu ligu 12 trebalo skratiti,' mišljenje je Zlatka Vujevića, pomoćnog trenera Hajduka. 

Stajalište čelnog čovjeka HNS-a Vlatka Markovića je poznato: Ligu će formirati licence. A s njim se slaže i trener Dinama Krunoslav Jurčić:

'Tko zadovoljava kriterije nek igra, tko ne, nek ne igra. Nemam neko strogo mišljenje, neka stručnjaci o tome odluče, ali licenciranje treba biti jako strogo.'

Kad je licenciranje u pitanju ne radi se samo o terenima i stadionima. UEFA traži klubove s jasnim i čistim poslovanjem u kojem klubovi ne smiju imati nikakvih dugovanja.

I dok će neki još uspjeti pokrpati rupe na terenu i dograditi metar žičane ograde, teško će pred UEFIN-im inspektorima uspjeti sakriti mutna financijska poslovanja i dugogodišnje dugove. A vremena je sve manje, 2. svibnja vrlo je blizu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider