Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis

Wimbledon: Schuettler u polufinalu, Serena i Venus u finalu

Njemački tenisač Rainer Schuettler plasirao se u polufinale Wimbledona, što je njegov najbolji rezultat na trećem teniskom Grand Slam turniru sezone, a Serena Williams se pridružila svojoj sestri u finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Schuettler je u četvrtfinalu pobijedio Francuza Arnauda Clementa 6:3, 5:7, 7:6 (6), 6:7 (7), 8:6. Susret između Schuettlera i Clementa započeo je u srijedu, međutim bio je prekinut zbog mraka. 

Nastavak je odigran danas. Njemački tenisač je najveći uspjeh na Grand Slam turnirima ostvario 2003. godine kada je igrao u finalu Australian Opena, no Andre Agassi je bio prejak. 

Schuettler će u polufinalu igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala.

U finalu će igrati sestre Williams, Venus i Serena. Venus je ranije danas finale izborila pobjedom protiv Ruskinje Jelene Dementijeve 6:1, 7:6 (3), dok je Serena pobijedila Kineskinju Zheng Jie 6:2, 7:6 (5).

Biti će to treće Wimbledonsko finale u kojem će međusobno igrati sestre Williams. U dosadašnja dva ogleda slavila je Serena i to 2002. i 2003. godine. Venus je do sada u All England Clubu slavila četiri puta (2000, 2001, 2005, 2007).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider