Tenis
SPORTOVI
Tenis

Wimbledon: Federer zaustavio Ančića

Hrvatski tenisač Mario Ančić nije se uspio plasirati u polufinale trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona. Ančić je u četvrtfinalu nakon sat i 41 minute igre izgubio od najboljeg tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera 1:6, 5:7, 4:6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to 64. uzastopna Federerova pobjeda na travi, te 21. uzastopna protiv nekog od hrvatskih tenisača. Posljednji tenisač koji je pobijedio Švicarca na travi bio je upravo Ančić i to u Wimbledonu 2002. godine.

Ančić je vrlo loše otvorio meč na Centralnom terenu All England Cluba. Važnost meča, težak suparnik i trema sasvim sigurno učinili su svoje. Ančić je bio previše nervozan i s mnogo pogrešaka, a s takvom igrom protiv najboljeg tenisača na svijetu nitko nema izgleda. Federer je dobio prvi set za svega 20 minuta igre rezultatom 6:1. Pritom je Švicarac na svoj servis izgubio samo jedan poen, te je dva puta oduzeo Ančićev servis.

Srećom, nakon samo dvije igre i rezultata 1:1 u drugom setu kiša je prekinula meč što je Ančiću pružilo priliku da se smiri i koncentrira. Pauza je trajala pola sata, a nakon što je meč nastavljen vidjeli smo jednog novog Ančića. Nestalo je pritiska i mladi Splićanin je igrao daleko bolje.

>> Federer kritizirao sestre Williams i Jelenu Janković

U nastavku smo gledali odličan tenis, a presudio je jedanaesti gem igre u kojem je Ančić načinio nekoliko pogrešaka što je Federeru bilo dovoljno za break. Ančić je pokušao vratiti izgubljeni servis, no nije uspio i Federer je nakon 38 minuta slavio 7:5.

Ančić je aktivnom igrom nastavio i u trećem setu. Nije čekao pogreške Federera, već je ih pokušao iznuditi napadačkom igrom. Prvi gem trećeg seta trajao je čak 19 minuta, jednu minutu manje od cijelog prvog seta. Federer je imao četiri break lopte, čak 11 puta je bilo izjednačenje, dok je Ančić imao sedam puta prednost. Na koncu je najljepši gem meča pripao hrvatskom tenisaču.

Prvu mini priliku Ančić je imao u četvrtoj igri, no nije iskoristio 30-0 na Federerov servis. Međutim, već u idućoj igri u još boljoj situaciji se našao Federer, imao je dvije break lopte i već je prvu realizirao. Potom je mirno priveo meč kraju i rezultatom 6:4 osvojio treći set, a time i meč.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider