Tenis
SPORTOVI
Tenis

Wimbledon: Ančić u 3. kolu

Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u 3. kolo Wimbledona nakon što je u dvoboju 2. kola sa 6-1, 6-4, 6-7 (1), 4-6, 6-3 svladao njemačkog kvalifikanta Philippa Petzschnera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ančić je svoju veću tenisku kvalitetu pokazao odmah na startu meča, odmah oduzeo servis Nijemcu, a do kraja prvoga seta dominaciju potvrdio još jednim "breakom".

U drugom setu Ančiću je za bio dovoljan jedan "break", dok je u trećem Petzschner uspio držati svoj početni udarac sve do "tie-breaka". U odlučujućoj igri trećeg seta Ančić nije mogao ubaciti prvi servis što je Petzschner iskoristio i uz malo sreće ostvario veliku prednost.

Početkom četvrtog seta Ančić je počeo više griješiti, te je Petzschner imao prilike za "break" u sve tri prve igre na Ančićev servis. Dvije u prvom, te jednu u trećem gemu je uspio spasiti, ali onu u petom nije. Odmah u sljedećoj igri Ančić je mogao vratiti izgubljeni servis, ali Petzschner je uspio spasiti 15-40. Do kraja četvrtog seta naš igrač više nije uspio ugroziti Nijemca.

Ipak, nakon što je uzeo pauzu između četvrtog i petog seta, Ančić je zaigrao mnogo mirnije, sigurno je držao svoj početni udarac, a kod rezultata 3-2 ostvario je ključni "break". Kod 5-2 Ančić je osigurao dvije meč-lopte na Petzschnerov servis, no Nijemac se uspio izvući i u sljedećoj igri stići na 15-30. Ipak, Ančić je uspio ubaciti tri prva servisa i plasirati se u 3. kolo.

U 3. kolu Ančić će igrati protiv petog nositelja Španjolca Davida Ferrera. Prošloga tjedna Ančić je u 3. kolu RTosmalena izgubio upravo od Ferrera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider