Tenis
SPORTOVI
Tenis

Wimbledon: Ančić svladao Ferrera i plasirao se u 4. kolo

Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u 4. kolo Wimbledona nakon sjajne igre i velike pobjede 6-4, 6-4, 6-7 (5), 7-6 (3) protiv petog nositelja Španjolca Davida Ferrera nakon tri sata i 11 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je ovo treći susret Ančića i Ferrera i prva pobjeda našega igrača. Igrali su i prošloga tjedna na travi Rosmalena, a tada je bio bolji Ferrer.

U 4. kolu Ančića očekuje dvoboj protiv još jednog Španjolca, 22. nositelja Fernanda Verdasca.

Ančić je odlično otvorio dvoboj, odmah u prvoj igri iskoristio je nervozu Ferrera koji je napravio dvije dvostruke servis-pogreške, te napravio "break" koji je održao sjajnom igrom na svoj početni udarac.

Iako je nakon "breaka" na samom otvaranju osvojio tek dva poena u preostala četiri Ferrerova servis-gema u prvom setu, Ančić je i drugi set otvorio "breakom". Ferrer je napravio tri pogreške zaredom i praktički darovao Ančiću prednost. Naš as je ponovno sigurno držao tu prednost i poveo sa 2-0 u setovima nakon samo sat i sedam minuta igre.

U trećem setu niti jedan igrač nije uspio doći čak niti do prilike za "break", pa je odlučivao "tie-break". Nažalost, u toj odlučujućoj igri trećeg seta Ančić nije ubacio niti jedan od svojih šest prvih servisa, te je Ferrer od samoga početka preuzeo kontrolu rezultata. Ipak, nakon što je Španjolac dva relativno lagana forhenda nakon svojih servisa poslao u aut, Ančić je uspio stići na samo dva poena od pobjede. No, iako je kod 5-5 imao servis, nije stigao do meč-lopte, a Ferrer je iskoristio svoju prvu set-loptu.

Početkom četvrtog seta Ančić je morao spašavati prve dvije "break-lopte" u meču. Osobito je dramatično bilo na drugoj kada je Ančić pogodio forhend paralelu, linijski sudac je viknuo aut, ali pregledom snimke utvrđeno je da je loptica jedva dirala liniju. Ančić svoju priliku za "break" u četvrtom setu nije iskoristio kod vodstva 2-1, napao je drugi Ferrerov servis, izašao na mrežu, ali nije uspio poentirati volejem.

Pri rezultatu 3-3 Ferrer nije iskoristio čak četiri "break-lopte", od čega je u dvije imao čistu priliku za poentiranje, ali je izbacio loptice u aut. Posljednju "break-loptu" Ančić je spasio asem, a zatim s još dva neobranjiva udarca poveo 4-3. Još je dva puta Ančić stigao na dva poena do meča, stigavši do 30-30 pri vodstvu 5-4 i 6-5 na Ferrerov servis, ali Španjolac je oba puta uspio ostati u meču.

Sjajnim "return winnerom" Ančić je ostvario "mini-break" za vodstvo 2-1 u odlučujućoj igri, a potom je odigrao dva još ljepša poena. Izvrsniom volejem je poveo 4-1, a zatim je pogodio sam kut igrališta za 5-1. Povevši 6-2 Ančić je napokon osigurao četiri meč-lopte, a iskoristio je drugu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider