Tenis
SPORTOVI
Tenis

US Open: Karlović izgubio u 3. kolu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 4. kolo posljednjeg "Grand Slam" turnira sezone, US Opena u New Yorku. U dvoboju 3. kola sa 7-6 (5), 7-6 (5), 6-2 svladao ga je Amerikanac Sam Querrey.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je ovo četvrti dvoboj Karlovića i Querreya i treća pobjeda Amerikanca, inače 55. igrača svijeta.

Kao što se i očekivalo, u dvoboju dvojice visokih igrača (Karlović 208 cm, Querrey 201) odličnog servisa nije bilo puno prilika za oduzimanje servisa, a niti one koje su izborene u prva dva seta nisu iskorištene.

No, u oba "tie-breaka" bolje se snašao Querrey. Posebno je znakovit bio kraj drugoga seta kada je Karlović dvostrukom servis-pogreškom omogućio Querreyu jedini "mini-break", a Amerikanac se zahvalio asom na set-loptu.

Odmah u prvoj igri trećega seta Karlović je izgubio servis i to ponovno dvostrukom pogreškom. Kad u sljedećoj igri nije iskoristio priliku za "re-break" bilo je jasno da niti u svom šestom nastupu u New Yorku neće dočekati drugi tjedan. Kod 2-4 još jednom je izgubio igru na svoj početni udarac, te okončao nastup u 3. kolu, baš kao i prije pet godina, što mu je najbolji rezultat na US Openu.

U 22 nastupa na "Grand Slam" turnirima Karlović se samo jednom uspio plasirati u 4. kolo, u Wimbledonu 2004.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider