Tenis
SPORTOVI
Tenis

Umag: Poraz nervoznog Karanušića nakon maratonskog četvrtfinala

Argentinac Maximo Gonzalez pobijedio je u Umagu našeg Roka Karanušića rezultatom 2:6 6:3 7:6(4), i tako mu uskratio prvo ATP polufinale u karijeri. Meč je trajao dva i pol sata, a Karanušić je porazbijao sve svoje rekete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajan meč imali su prilike gledati gledatelji u Umagu. Pregršt preokreta, fenomenalni poeni, i nezaboravan Karanušićev show, koji se sastojao od brutalnog razbijanja reketa, psovanja sebe i drugih te gestikulacija kojih se ne bi posramili ni glumci u nijemim filmovima. Bio je to najbolji dvoboj dosadašnjeg dijela turnira, a Argentinac je zasluženo dobio, jer je igrao briljantno.

U prvom setu Roko je s lakih 6:2 pregazio svojeg protivnika, no Gonzalez je tek u drugom setu počeo dobro igrati. Maximo je oduzeo servis Roku i rezultatom 6:3 uspio izboriti treći set. Tada je već počelo razbijanje reketa, a nakon što je propustio prednost od 2:0 u trećem setu, Karanušić je potpuno podivljao.

Ubrzo se naš osebujni tenisač našao pred porazom, i nije se činilo da se može izvući, s obzirom na stanje psihe. Kod 5:3 Karanušić je spasio tri meč lopte na svoj servis, no onda je uspio oduzeti servis protivnika i povesti 6:5. Tada je i on imao meč loptu, ali na kraju je ipak sve otišlo u odlučujući tie-break.

Karanušić je u odlučujućoj igri poveo 3:0, no onda su kola krenula nizbrdo i do kraja meča uspio je dobiti još samo jedan poen. Nakon rukovanja, nikad viđeni spektakl: Karanušić je razbijao reket za reketom, što je zbilja bilo malo pretjerano.

"Jako sam razočaran, više ne znam što treba napraviti da ga pobijedim. Ovo je bio dvoboj u kome sam manje divljao nego obično, sve je bilo u redu dok u drugom setu nisam glupo izgubio servis kod 4-3. Vratio sam se iz mrtvih kod 3-5 i možda sam stvarno na meč-loptu trebao odigrati agresivnije. Bilo je previše pogrešaka koje ja inače ne radim, iako sam se danas ponašao onako kako treba. No, meni je i mala pogreška dovoljna da sebi postanem najveći neprijatelj", kazao je Karanušić, kojemu je prvo ATP-četvrtfinale u životu omogućilo i ulazak među stotinu najboljih tenisača svijeta.

Gonazalez nakon ove sjajne pobjede ide na Rusa Igora Andrejeva, koji ga čeka u polufinalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider