Tenis
SPORTOVI
Tenis

Tenisačice-modeli: Ide li jedno s drugim?

U posljednje su vrijeme na vrh svjetskog ženskog tenisa zasjele djevojke koje pozornost ne plijene samo svojom igrom, već i izgledom. No ni Šarapova, ni Ivanović pa ni Janković nisu čvrsto zauzele poziciju vodeće u svijetu. Imaju li uopće vremena za to?

Trenutno prve tri tenisačice na WTA ljestvici su ujedno i jedne od najljepših djevojaka na Touru. No Anu Ivanović, Jelenu Janković i Mariju Šarapovu sve češće viđamo u vijestima i na mjestima koje s tenisom nemaju veze.

Svjetski Top 10 tenisačica sastoji se od dvije Srpkinje, dvije Amerikanke, Poljakinje i čak pet Ruskinja. Očito je da tenisom vladaju djevojke iz Istočne Europe, no ni Ivanović ni Šarapova ne uspijevaju na duže vrijeme naslijediti vladavinu Belgijke Henin.

Njih tri sve više vremena troše na razna fotografiranja, reklame i sponzorske zadaće što je najvjerojatnije razlog što danas nemamo neku tenisačicu koja suvereno vlada terenima i drži čvrsto prvo mjesto WTA ljestice.

>> Janković mijenja gaćice tijekom meča

Pad sestara Williams uslijedio je upravo nakon njihovih angažmana u svijetu mode prije nekoliko godina, no zbog svoje su snage u Wimbledonu opet došle do kraja, dok su djevojke koje su trenutno u centru pažnje ispale prerano za njihove nositeljske pozicije.

Ženski se tenis promijenio i u njemu danas ima mnogo više novca koje tenisačice mogu zaraditi pokazivajući se na naslovnicama raznih magazina. 

Spomenuta vodeća trojka zbog svoje je ljepote čest gost naslovnica sportskih magazina i kalendara, ali i onih izrazito namjenjenih muškoj publici te magazina posvećenih modi. Reklimaraju sve; od parfema do sportskih pića što donsoi veliki novac, ali ih ne uspijeva zadržati na vrhu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider