Tenis
SPORTOVI
Tenis

Rafael Nadal preuzima prvo mjesto na ATP listi

Plasmanom u polufinale teniskog ATP turnira iz Masters serije u Cincinnatiju Španjolac Rafael Nadal (22) preuzet će prvo mjesto na ATP listi. To je ostvario četvrtfinalnom pobjedom protiv Ekvadorca Nicolasa Lapenttija sa 7-6 (3), 6-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukoliko osvoji turnir u Cincinnatiju Nadal će već u ponedjeljak biti broj jedan svjetskog tenisa, a najkasnije 18. kolovoza.

"Ove godine iza mene je puno mečava i puno pobjeda. Bilo je doista teško i zbog toga sam sretan što ću biti broj jedan. No, moram reći da sam bio sretan i dok sam bio na drugom mjestu", izjavio je Nadal.

Nadala u polufinalu čeka Novak Đoković, dok u drugom polufinalu igraju Andy Murray i Ivo Karlović.

Nakon što je Roger Federer u trećem kolu Cincinnatija izgubio od hrvatskog tenisača Ive Karlovića bilo je jasno da će ga Nadal skinuti s prve pozicije. Španjolski igrač ove je godine osvojio dva grand slama, Roland Garros i Wimbledon.

Roger Federer je proveo 235 uzastopnih tjedana na broju jedan.

Nadal je čekao više od tri godine da skine Federera s prvog mjesta. Naime, Nadal je bio drugi igrač svijeta od 25. srpnja 2005.

Nadal je treći Španjolac koji će zasjesti na prvo mjesto ATP liste, prije njega to su ostvarili Carlos Moya i Juan Carlos Ferrero.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider