Tenis
SPORTOVI
Tenis

Prpić: Bolji smo od Brazilaca

"Objektivno jesmo favoriti, ali svi znamo što ova pobjeda donosi. Bolji smo od Brazila, nećemo ga podcijeniti i vjerujem da ćemo se vratiti u Svjetsku skupinu", rekao je na konferenciji za novinare u Zadru uoči Davis Cup dvoboja Hrvatska - Brazil izbornik Goran Prpić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U hrvatskom sastavu su Ivo Karlović, Marin Čilić, Mario Ančić i Roko Karanušić, sva četvorica među 100 najboljih tenisača svijeta. Hrvatska bi se pobjedom ovog vikenda nad Brazilcima u zadarskoj dvorani Višnjik vratila u Svjetsku skupinu, a igrači, unatoč ulozi favorita, najavljuju da suparnika neće podcijeniti i hvale ozračje u Zadru.

"Osjećam se odlično. Treniramo dobro i mogu reći da sam spreman", rekao je Karlović.

Marin Čilić, koji je ovog ponedjeljka ponovno došao do renkinga karijere (22. mjesto) istaknuo je dobre uvjete koje tenisači imaju u Zadru:

"Podloga nam maksimalno odgovara. Dvorana je senzacionalna. Trening je užitak i nadam se da ćemo u ovakvom raspoloženju biti i nakon mečeva."

Za Marija Ančića ovo će biti prva teniska akcija nakon dva mjeseca i bolesti.

"Maksimalno sam spreman. Nakon što sam otkazao Olimpijske igre i US Open nadao sam se da ću barem ovdje moći sudjelovati. Radio sam spartanski samo da dobijem priliku biti ovdje s ekipom. Željni smo osvajanja tri boda i povratka u Svjetsku skupinu", rekao je Ančić. Roko Karanušić se nadovezao: "Kao i svi drugi, i ja sam oduševljen ovime što imamo u Zadru. Atmosfera je fenomenalna, podloga nam odgovara i nadamo se najboljem."

Prvi dvoboj igra se u petak s početkom u 14 sati. Ždrijeb, na kojem će biti objavljene nominacije za mečeve, na rasporedu je u četvrtak u 13 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider