Tenis
SPORTOVI
Tenis

Novi povratak Marija Ančića

U zadarskom Višnjiku za točno sedam dana prvi put će se zaigrati tenis. U nastupu hrvatske reprezentacije za povratak u Svjetsku skupinu protiv Brazila trebao bi zaigrati i Mario Ančić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treći put u samo godinu dana Mario je bio prisiljen krenuti ispočetka. Viroza, mononukleoza, ozljeda ramena, operacija koljena, problem s gležnjem i bolovi u leđima - sve ovo je u Ančićev zdravstveni karton upisano samo u protekle dvije sezone. 

- Gura me da se izdignem iz ovoga i da ponovno pokažem da pripadam vrhu tenisa, kaže Mario. 

Mariju je plan vratiti se među 10 najboljih, u kratkom vremenu je prije posljednje viroze stigao do 16. mjesta, bio nadomak Mastersu.

- Liječnici su također rekli da moram jako paziti na svoje zdravlje ne smijem se forsirati, plan je jedna stvar, a tek ćemo vidjeti kako će to izgledati u praksi.

S trenerima te sparing partnerima iz tenis kluba Split, Mario radi svakodnevno po četiri sata. Nastup u Davis Cupu bi ga vratio u teniski život...

- Bit ću 'fit', bit ću spreman fizički i teniski, jedva čekam doći u Zadar, u novu dvoranu Višnjik, tamo će biti spektakularno.

Na krilima prepunog Višnjika Ančić najavljuje svoj povratak, ali i povratak Hrvatske u Svjetsku skupinu. Upozorava i da to neće biti nimalo lagan zadatak.

Mario se posljedni put za ovu sezonu okupao na Firulama. Odmor i oporavak su iza njegovih leđa, još samo poneki skok u more i već u nedjelju će naši repezentativci odraditi prvi trening u novoj zadarskoj dvorani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider