Tenis
SPORTOVI
Tenis

Moya: Dolazit ću u Umag i kad prestanem igrati

"Dolazit ću u Umag i kada prestanem igrati tenis, dolazit ću uživati u Umagu i pomoći direktoru Slavku Rasbergeru i svim ovim krasnim ljudima koji se brinu o turniru, za mene najboljem koji postoji", kazao je na posebnoj konferenciji za novinare na ATP turniru u Umagu peterostruki pobjednik i "zaštitini znak" Umaga Španjolac Carlos Moya.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ne namjeravam se još povući, ali kada to učinim sigurno ću opet dolaziti u ovo mjesto koje je obilježilo moju karijeru. U Umag dolazim već 14 godina, u Umagu sam uvijek odigrao dobro, a mogu reći da me upravo prošlogodišnja pobjeda na ATP Croatian Openu na neki način vratila u život. Lani nije sve išlo kako sam želio sve do mog dolaska u Umag i pobjede koja je došla u trenutku karijere kada mi je najviše trebala. Moj peti osvojeni Umag i taj jubilarni 20. turnirski naslov u karijeri zasad mi je i najdraži", kazao je peterostruki pobjednik Umaga Moya, kojeg na ovogodišnjem izdanju u drugom kolu čeka bolji iz dvoboja Srbina Viktora Troickog i Čeha Jiria Vaneka.

Carlos Moya je veliki prijatelj Umaga i vjerujem da će i kada više neće moći igrati biti najpopularniji volonter u Umagu, kazao je direktor turnira Slavko Rasberger, koji se nije složio s tvrdnjom da je ovogodišnje izdanje po imenima slabije od lanjskog.

"Ne, nikako nije slabije, možda manje atraktivnije jer smo lani imali Đokovića, no zato sada imamo kompetitivniji turnir. Tu je naš najbolji tenisač Ivo Karlović, tu je Ivan Ljubičić i možda je stvarno došlo vrijeme i da hrvatski tenisač osvoji Umag. To je moja velika želja kao što mi je želja dovesti konačno i Marija Ančića, kojeg sam htio i ove godine. Nažalost, Ančić i Marin Čilić imaju istog menadžera, Boba Bretta, koji je i glavni razlog što i njih dvojica nisu ove godine u Umagu. Htio sam dovesti i Davidenka, pregovori su propali, ali su zato u Umagu sjajni Španjolac Fernando Verdasco, Rus Igor Andrejev, te dva atraktivna Južnoamerikanca - Guillermo Canas i Nicolas Massu. S obzirom na ogromni problem sa ATP kalendarom i terminima zbog Olimpijskih igara u Pekingu, ja sam zadovoljan tko je sve došao u Umag", kazao je Rasberger, koji je za sljedeće, jubilarno 20. izdanje najavio velika igračka iznenađenja.

Naredne godine će i termin turnira biti daleko povoljniji, od 27. srpnja, a nakon Umaga ne slijedi odmah veliki "Super-9" turniri, pa će i mogućnosti za privlačenje atraktivnih imena u Umag biti daleko povoljnije od ovogodišnjih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider