Tenis
SPORTOVI
Tenis

Ljubičić ekspresno u Umagu: Uživao sam kao rijetko kada

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Umagu za svega 52 minute, dok se naša tenisačica Sanda Mamić nije uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Bad Gasteinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljubičić je svladao Rusa Mihaila Kukuškina sa 6-1, 6-2. U cijelom dvoboju Ljubičić nije izgubio ni poena nakon svog prvoga servisa.

"U Umagu sam već devet godina i samo jednom sam izgubio u prvom kolu. Uživao sam u ovom dvoboju kao rijetko kada, jednostavno mi je sve ulazilo. Nije bilo ni pritiska domaćeg gledateljstva, sada sam puno iskusniji i to mi je samo motivacija.

Imao sam, nažalost, nakon ranog ispadanja u Wimbledonu dovoljno vremena za odmor i možda mi to pomogne ove godine u Umagu gdje želim ući u finale. Ne moram više ganjati bodove, igrat ću samo kada sam potpuno spreman", kazao je Ljubičić, koji očekuje težak dvoboj s Karanušićem.

"Roko je sjajan igrač koji igra ili fenomenalno ili katastrofalno. U zadnje vrijeme čak više mečeva igra fenomenalno, protiv mene nema što izgubiti i ganja bodove za ulazak među prvih sto. Vidjet ćemo, jednom sam se tako u Umagu, prije šest godina opekao, izgubivši od Željka Krajana", rekao je Ljubičić o svom narednom protivniku.

Nakon Antonia Veića i Litvanca Berankisa danas je u 1. kolu ispao i treći vlasnik wild-carda - Umažanin Luka Belić. 

Nijemac Mischa Zverev bio je prejak, a Belić ipak nespreman za jači otpor. Beliću je ovo treći nastup u Umagu i treći poraz, očekivan s obzirom na činjenicu da zbog privatnih razloga nije igrao zadnjih pet mejseci, te se udebljao desetak kila.

Hrvatska tenisačica Sanda Mamić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Bad Gasteinu, bolja od nje je u 1. kolu sa 4-6, 6-4, 6-0 bila Ruskinja Galina Voskobojeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider